Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Зсув на Буковині у селі Нижніх Петрівцях змив 28 могил

2 липня 2010, 14:08
Дата ефіру/події: П’ятниця, 2 липня 14:08

І досі непереливки буковинцям. Там підтопленими залишаються 24 населені пункти. У воді - дві тисячі будинків. Унаслідок повені активізувалися зсувні процеси. У Сторожинецькому районі в річку змило цвинтар.

Кладовищу в селі Нижніх Петрівцях двадцять років. Раніше до води було сто-сто п'ятдесят метрів, розповідають місцеві. Але минулої ночі велика вода з річки Сірет підмила береги й забрала з собою двадцять вісім могил.

Георгій Пожога, заступник голови Сторожинецької райдержадміністрації:

- Примерно в 16:00-16:15 мы получили сообщение о том, что на кладбище пошел зсув. Было организовано ночное дежурство, оцепление сегодня ночью и продолжаются работы.

Нині кладовище охороняють, до зсуву нікого не підпускають. Люди чекають, коли можна буде перепоховати останки родичів.

Раїса, місцева жителька:

- Здесь похоронена моя бабушка, и мы ждем, когда можно будет ее перехоронить в Верхних Петровцах. Сказали, что можно.

Місце оглянув міністр з надзвичайних ситуацій. Ухвалили: ближчими днями перепоховати не тільки могили, що пішли під землю, а й ті, що поруч. Таких двадцять одна.

Нестор Шуфрич, міністр з надзвичайних ситуацій:

- Було прийняте рішення про термінове поховання тих могил, які вже зруйновані, а й ті, що знаходяться поблизу зсуву. І я не виключаю, що значна частина цього кладовища буде перепохована, місце визначене. Це нове кладовище в Нижніх Петрівцях, і відповідне кладовище у Верхніх Петрівцях.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.