Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві затримали шахрая-мільйонера, який продавав високі посади

5 липня 2010, 12:55
Дата ефіру/події: Понеділок, 5 липня 12:55

Шахрая-мільйонера затримали в Києві. Чоловік заробляв на життя, продаючи посади в державних установах. Своїм жертвам називався людиною з широкими зв'язками й можливостями. Плату за послуги правив відповідну. Та свої обіцянки не виконував.

Мільйон триста тисяч доларів капіталу вдалося збити шахраю у Києві. За певну суму чоловік обіцяв людям посади в державних структурах. Найбільша його оборудка - півмільйона доларів. За таку винагороду дурисвіт обіцяв одній жінці крісло заступника голови "Нафтогазу". Наївна віддала гроші. І лишилася ні з чим. В міліції вже виявили одинадцять жертв махляра.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Загальна сума збитків, які він наніс, - один мільйон 300 тисяч доларів. Різні послуги він обіцяв надати. Виділити землю, дати в приватну власність цокольне приміщення. Влаштувати на роботу до адміністрації президента.

Ошукуючи людей, спритник видавав себе за високопосадовця. Роль свою грав майстерно.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Пояснюють, що він дуже гарно виглядав, мав гарну мову українську. Казав, що працює в одному з департаментів адміністрації, їздив на гарній автівці, мав гарний будинок, запрошував туди цих гостей.

Психологи ж запевняють: дурити людей просто. Тим паче, що професійні крутії зазвичай використовують психологічні технології. І гарний вигляд, дорога машина та люб'язність - їхні складові.

Юрій Ірхін, психолог:

- Внушению практически невозможно противостоять, если вы не знаете, что это технология. От технологии защитится практически невозможно. Если они применяются, то они свой эффект будут иметь обязательно.

І таких пройдисвітів в країні вистачає. Так торік міліціянти затримали Олександра Калашникова, який за гроші пропонував розв'язання будь-яких проблем. Жертв добирав сам. Поважний на вигляд чоловік знайомився з майбутніми клієнтами на різноманітних вечірках. Охоче рекламував свої можливості. Здебільшого брався допомогти отримати земельну ділянку чи квартиру.

Оперуповноважений Печерського РУ міліції м. Києва:

- Люди на это велись, набивалось до 10 человек в группе, с которых он брал деньги. Когда уже чувствовал, что человек начинает спрашивать с него о том, как идет работа, он просто менял телефон.

Люди самі охоче віддають гроші. Адже звикли розв'язувати проблеми через хабарі. І продаж посад - вітчизняні реалії.

Вадим Махницький, комітет боротьби з корупцією ВР:

- Сейчас уже неприлично становиться каким-то чиновником, не заплатив за это ни копейки. Это метастазы, которые пронизывают все ветви власти. Бороться с этим невозможно, потому что человек платит за то, что его назначают на довольно таки высокую должность. Ему необходимо как-то эти деньги отбить. Естественно, он по нисходящей начинает продавать те должности, которые находятся у него в подчинении.

Яскравий приклад - скандал з заступником міністра екології. Посадовця спіймали на хабарі - продавав крісло в міністерстві за двісті тисяч доларів. Корупціонера затримали. Міністра сьогодні звільнили.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.