Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одеському порту затримали партію кокаїну вагою 582 кілограми

6 липня 2010, 15:12
Дата ефіру/події: Вівторок, 6 липня 15:12

Особливо небезпечний вантаж. Найбільшу партію кокаїну за всю історію України затримали в Одеському порту. Білий порошок завважки 582 кілограма, був схований серед брухту.

Про те, що морем до України везуть небезпечний вантаж, вітчизняні спецслужби знали. У трьох контейнерах на борту судна "San Fernando", що прибуло з Болівії, спочатку виявили брухт. Усередині іржавих труб - кокаїн.

Олександр Почтовий, керівник Одеського прикордонного загону:

- Ці труби були відпрацьовані на рентген установці, але на них показало, що заборонених предметів нема. І потім було прийнято рішення щодо розпилу цих труб.

Всередині кожної з 34-х труб знайшли по одній з іржостійкої сталі, там і був наркотик. Експерти визначили: кокаїн високої якості, тож ціна такої партії - понад 100 мільйонів доларів.

Олександр Похилько, директор департаменту Держмитслужби України:

- Можна говорити про те, що цей наркотик досить високої якості. Фактично, в такій розфасовці він не реалізується. Спритні ділки обов'язково його підмішують з іншими елементами, для того, щоб більше заробити грошей.

Тепер слідчі дізнаються, чи є зв'язок найбільшого вантажу наркотиків з попередньою партією. Днями на цьому судні знайшли 150 кілограмів кокаїну, щоправда, тоді він був схований всередині паркетних дощок. В обох випадках - одна й та сама країна походження, а чи той самий адресат - невідомо.

Віктор Кобильчак, керівник управління СБУ в Одеській області:

- Ми розглядаємо основну версію, що це одна поставка. Але зараз про це рано говорити, підстава буде казати, коли будуть аналізи однієї й іншої речовини, якщо вони будуть ідентичними.

Хто мав отримати безцінний вантаж кокаїну - з'ясовують. У документах на залізяччя вказаний український експедитор. Та правоохоронці майже впевнені: наркотики везли транзитом до Європи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.