Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині затримано вантажівку з незаконно зрубаними сосновим лісом

6 липня 2010, 15:20
Дата ефіру/події: Вівторок, 6 липня 15:20

Дерево завдяки криміналу. Волинські правоохоронці затримали машину з причепом, що транспортувала соснові колоди. Виявилося: вантаж крадений, документів на нього не було, шляхового листа на маршрут - теж.

Затримали контрабандистів о четвертій ранку, коли вантажівка виїхала з лісової просіки на шосе. Правоохоронці кажуть: лиходіїв можна було спинити й раніше, та кортіло знати, скільки вони візьмуть державного майна. А взяли немало: задокументували завантаження 70-ти колод на сто тисяч гривень.

Ігор Муковоз, керівник Ківерецького РВ міліції:

- На даний час кримінальна справа не порушена. На сьогодні я можу тільки прокоментувати, що вирішується питання щодо бездіяльності посадових осіб, що призвели до цього злочину. Тобто, коли з'ясуються мотиви і поведеться перевірка - я можу дати відповідь: чи були до цього причетні посадові особи, чи не були.

Один із затриманих стверджує: різав дерева не з власної волі. У місцевому держлісгоспі Михайло працює двадцятий рік. За ним закріплено територію на кілька гектарів. Щодня мусить її обійти вздовж і поперек. Та боронити ліс від браконьєрів, каже, одна справа, інша - самому валити сосну, коли керівництво наказує.

Михайло, затриманий:

- Яка причина: приїхав, вкинув, завіз - і всі діла.

- А як давно займаєтеся цим?

- Я? Ото перший і останні раз, і то не по своїй вині.

Про справжній характер оборудки з деревом Михайло знав, а ось семеро його колег - ні. Люди постраждали через примху чиновників - зіпсували собі репутацію, та ще й змушені були підписати зобов'язання про невиїзд.

Ігор Муковоз, керівник Ківерецького РВ міліції:

- На місці злочину було затримано 7 чи 8 чоловік, але, як правило, більшість з них - наймані працівники, яких найняли на виконання певних зобов'язань. І їм не було відомо: крадуть вони цей ліс чи не крадуть. Тобто, люди були переконані, що вони допомагають у погрузці лісопродукції, яка здобута законним шляхом.

Скільки назрізали, якого розміру і на яку суму - тепер з'ясовує працівник лісгоспу Василь. У міліцію його запросили, аби підрахувати обсяги завданих збитків. Професійність своїх колег чолов'яга завважив одразу. Каже, вони брали дерево за класифікацією - "стандарт".

Василь Бідун, працівник лісгоспу:

- Різка - все нормально, маркований ліс. Я не розумію, що там… мені сказали поміряти - і все. Деревина різнобійна. Довжина різна: від 5,40 до 4 метрів. Діаметр - від 18 до 34. Перший-третій сорт.

Кого покарають - міліція обіцяє з'ясувати за 10 днів. Каже, якщо її припущення справдяться, кримінальну справу порушать, щонайменше, проти двох осіб. Виконавці ж їхньої волі - лісники, майстри, вантажники, певно, підуть до суду свідками.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.