Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 23 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Полтавщині чоловік зарізав 17-річного хлопця за велосипед

7 липня 2010, 12:44
Дата ефіру/події: Середа, 7 липня 12:44

Нелегку справу розслідують полтавські правоохоронці. 17-річний убитий і 35-річний убивця. Спокійний учень ПТУ й раніше засуджений. Між ними на безлюдній вулиці виникла бійка. Тіло юнака з двома ранами у грудях знайшли вранці, надвечір затримали й нападника. Та він переконує: лише захищався й ледь сам не помер від побиття хлопчини.

Квіти, рідні, знайомі… Вони мали зустрітися на святкуванні успішного закінчення другого курсу, але прийшли провести Сергія в останню путь. Він помер від двох ударів ножем у груди. Тіло юнака знайшли край дороги сусіди.

Ганна, сестра загиблого:

- Это был всегда светлый, позитивный человек, помогал всем всегда, во всем. Я не знаю ни единого раза, чтобы он кому-то отказал в помощи, чтобы он кого-то обидел, не было никогда такого. Всегда, когда его о чем-то попросишь, он всегда всем помогал.

Що сталося того вечора, тепер намагаються з'ясувати правоохоронці. Достеменно відомо: 17-річний юнак провів дівчину. Повертався додому. Дорога велосипедом - кілька хвилин, але знайшли Сергія вранці, в калюжі крові - хлопець не доїхав до власного подвір'я кількох метрів. Поряд мобільний, гаманець із грішми, нема лише двоколісного транспорту.

Олег Гончаренко, заступник керівника Ленінського РВ міліції в м. Полтаві:

- Були відпрацьовані декілька версій, відпрацьовані особи, які схильні до вживання алкоголю і наркотиків, раніше засуджені особи, і надвечір и встановили місце збуту велосипеду, на якому був потерпілий наш, вилучили цей речовий доказ.

Новенький велосипед за 15 гривень. На продавця міліціянти натрапили тієї самої доби. Ним виявився місцевий безробітний.

Олег Гончаренко, заступник керівника Ленінського РВ міліції в м. Полтаві:

- 35-річний житель міста Полтава, який був неодноразово засуджений до цього за крадіжки і схильний на даний час до вживання алкоголю.

Нікого не чіпав і велосипеда не крав, переконує затриманий. Спокійно вулицею йшов - хлопчина сам причепився. Довелося захищатися, а ножа дістав лише щоб настрахати. Велосипеда ж хотів повернути.

Затриманий:

- Ну, я тогда был, это самое, подшофе. Начал он меня избивать на основании, что я нахожусь в его районе, бывший зек. Ну, на основе неприязни, оскорбления были, и все такое. Левой рукой достал - и навмання хотел испугать его, махнул два раза. После чего он убежал с оскорблениями, с криками, что убьет меня, и все такое. Больше я его не видел.

Не бачив, чи не хотів бачити? Тепер з'ясовують слідчі. Експерти дізналися: хлопчина не пробіг і двохсот метрів, знепритомнів і помер. А закривавленого ножа кривдник одразу вкинув до річки. Майже до смерті побити 35-річного чоловіка тендітний юнак не міг, переконують друзі. Ніколи й мухи не образив.

Товариш загиблого:

- Спокійний хлопець, нормальний характер, ніколи в помощі не отказував, не було ніяких замєчаній, нормально все було.

Хто почав бійку й чому - достеменно вже не з'ясувати. Підтвердити чи спростувати свідчення затриманого нікому. Та в будь-якому разі, чоловікові сидіти за вбивство, щонайменше, 10 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.