Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Тернополі викрили угруповання малолітніх грабіжників

22 липня 2010, 12:24
Дата ефіру/події: Четвер, 22 липня 12:24

Ні - канікулам, Так - справам! Тернопільські учні замість того, щоб засмагати на пляжах, придумали собі більш прибуткове заняття - грабувати. Ідею їм підкинули троє дорослих парубків - усі раніше судимі. Так у команді, як і відомому фільмі про "Друзів Оушена", назбиралося 11-теро.  Наймолодший з них - п’ятикласник.

Школярі, учні профучилищ, студенти. Одинадцять тернопільських юнаків з благополучних родин. Поки шоковані батьки оговтуються, їхні чада розповідають правоохоронцям, як по чужих оселях нишпорили.

Затриманий:

- Залізли ми через двері, я підібрав ключ, потім ми спробували відкривати багато дверей, тільки змогли відкрити дві дверьки.

У цьому приміщенні зламали дві двері - до місцевого кінотеатру та підсобного приміщення нічного клубу. Через перші винесли проектор і ноутбука, у сусідній кімнаті забрали два ящики пива. Кілька хвилин справи - і збитків власникам на 12 тисяч гривень. Юні грабіжники виправдовуються: то все спрага винна, залізли за прохолодним, а тут стільки спокуси.

Затриманий:

- Ми хотіли залізти тільки в склад, щоб взяти пиво, а ще так вдалося, що відкрили і Довженка.

Незабаром міліціянти з'ясували: в учнівській команді майже дюжина хлопців. Наймолодший тільки-но п'ятий клас закінчив. Канікули спритники прогулянками вирішили не гаяти - присвятили літо кримінальним хитрощам. Уроки брали у трьох раніше засуджених. Ті за крадіжки і за ґратами встигли побувати. Нині вся команда свідчить у райвідділку.

Анатолій Климчук, слідчий Тернопільського МВ міліції:

- Затримана група неповнолітніх осіб, середній вік яких від 14 до 16 років, в більшості - це учні шкіл Тернополя, жителі міста Тернополя. Дані особи вчиняли ряд крадіжок на протязі двох-трьох місяців. В основному, це крадіжки, поєднанні з проникненням в приміщення.

Ліки з "Червоного хреста", скутери з приватних подвір'їв, інструменти з ЖЕКу, електрокабелі з будинків, речі з автівок. Цупили все, що тільки на око потрапляло. Усе одразу збували на ринках.

Анатолій Климчук, слідчий Тернопільського МВ міліції:

- Як правило, дана група осіб викрадала, в більшості, речі побутові, тобто, різні електроінструменти, кольорові метали. Дані викрадені речі особи збували на ринках міста Тернополя.

Учні-крадії до своїх альма-матер цьогоріч навряд чи повернуться. На них чекає нова наука - як за свої вчинки відповідати. Проти малих спритників порушили кримінальну справу. Тож сидіти їм від трьох до шести років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
лох
Павлік 27.11.2016, 20:45 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.