Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

За останній час викрито п'ять інтернет-наркоділків

23 липня 2010, 12:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 липня 12:36

До речі, правоохоронців виручає не лише "Лінія довіри", а й Інтернет. Він - знахідка для тих, хто полює на наркоділків. Не треба навіть влаштовувати засідки, достатньо зайти на сайт - і будь-ласка, зілля на всі смаки. Вийти на дилерів, а за ними вже й на вищу ланку - справа техніки. Тож, не дивно, що в Україні нині масово вилучають наркотики та викривають підпільні лабораторії.

Польський амфетамін у Києві. Таку інформацію отримали міліціянти, однак затримати постачальника виявилося нелегко. Чималі партії синтетичного дурману були надто засекречені. Оперативники вирішили почати з дрібних дилерів. Результати вразили.

Павло Маврицин, керівник відділу Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Був затриманий мешканець м. Києва, у якого було вилучено близько кілограму амфетаміну. Потім були проведені оперативно розшукові заходи, і був встановлений ще один киянин, який поставляв затриманому амфетамін із західної України.

Найбільше клопоту з Інтернетом, бідкаються правоохоронці. Наркоторгівці поступово заповнюють всесвітню павутину. Останнім часом викрили п'ять комп’ютерних ділків. Відповідні сайти розраховані як на дрібного, так і на гуртового покупця. Правоохоронцям пощастило вполювати дійсно велику рибу.

Ігор Єні, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Вышли на сайт, заказали амфетамин. В ходе проведённых операций отработали сайт и закупили килограмм амфетамина. По данному делу было задержано четыре человека. После отработки этих людей в Сумах нашли лабораторию, установили, задокументировали, три человека арестованы по изготовлению амфетамина.

На Хмельниччині також викрили потужну нарколабораторію. Алхіміками виявилися троє місцевих мешканців. Рецепт амфетаміну розшукали, знову таки, в Інтернеті. Невдовзі справу поставили на конвеєр. Та розкрутитися не встигли. Під час обшуку у підозрюваних вилучили п'ять кілограмів амфетаміну та півтора - конопель. Травичку вирощували на городі одного з поплічників.

Олександр Розізнаний, перший заступник керівника УМВС України в Хмельницькій області:

- Данні особи по мешканню одного з них зробили нарколабораторію і виготовляли наркотик, який потім реалізовували, при цьому кошти, отримані від злочинного бізнесу, вони використовували для придбання сировини та обладнання.

А о Києві викрили підприємство, котре збувало кислоти, марганець та толуол. Зазначені прекурсори офіційно використовують на виробництві. Неофіційно - це складові наркотиків. Відтак фірмачі вирішили, що більше зароблятимуть, якщо товар продаватимуть наліво. Та заробили, хіба що, чималий термін в'язниці.

Ігор Єні, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- По итогу получилось, что мы изъяли на фирме около 15 тонн прекурсоров, которые пошли с легального оборота вышли в нелегальный оборот.

Розслідування триває. Оперативники з'ясовують осіб, які встигли придбати прекурсори. Переконані, то чергові наркохіміки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.