Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині затримали керівників "Капітолію" і "Благо-Інвеста"

26 липня 2010, 13:50
Дата ефіру/події: Понеділок, 26 липня 13:50

На Рівненщині затримали керівників двох кредитних спілок: "Капітолію" та "Благо-Інвеста". Організації розгорнули таку кипучу діяльність, що видурили гроші у 22-х тисяч осіб, головно, пенсіонерів та молоді. Їхні філії працювали в усіх областях, реклама про доступні кредити обіцяла щастя. Утім, було одне "але": щоб отримати позику, вкладник щомісяця мав сплачувати певну суму на банківський рахунок. Зрештою, гірка правда - розірваний договір і втрачені гроші. До речі, якщо ви теж стали жертвою махінацій "Капітолію" та "Благо-Інвесту" - прохання повідомити про це міліцію.

Повернути втрачені кошти через суд сподівається рівнянка Галина, яка стала жертвою кредитної спілки "Благо-Інвест". Жінка разом із сином купилася на газетну рекламу: швидкі позики під незначні відсотки. І поспішила до офісу за вказаною адресою.

Галина, постраждала:

- Ми прийшли. Питають: "Ви щось хочете?" Кажу: "Хочемо взяти позику, прочитали оголошення в газеті". "Вас все устроює?" - питають. Кажу, да. "А на що гроші?" - "На ремонт." - "Добре, тільки платіть перший внесок 1200". Всього з усім разом 2 тисячі 300.

Але обіцяних коштів Галина так і не отримала. Натомість щомісяця до її поштової скриньки почали надходили листи.

В'ячеслав Серебин, в.о. заступника керівника УБОЗ в Рівненській області:

- До людей надходили дзвоники, що потрібно сплачувати щомісячні внески, тобто, з цього вже було зрозуміло, що ніякої позики не пропонувалося, просто був обман щодо залучення коштів.

За аналогічної схемою діяло і підприємство "Капітолій". Своє павутиння спілки розкинули у 23 областях країни. Головні фігуранти кримінальної справи - мешканці Житомирської області. Їхні банківські рахунки "заморожені". У найгіршому разі їм загрожує позбавлення волі від п'яти до 12-ти років.

В'ячеслав Серебин, в.о. заступника керівника УБОЗ в Рівненській області:

- На сьогоднішній день двом керівникам пред'явлено обвинувачення, вони перебувають під вартою, один - на підписці.

Кількість ошуканих "Капітолієм" та "Благо-Інвестом" зростає мало не щодня, і перевалила вже за 22 тисячі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.