Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині затримано наркомана, який обкрадав кладовище

27 липня 2010, 14:16
Дата ефіру/події: Вівторок, 27 липня 14:16

Винен, каюсь, забирайте. Вандал, що розтрощив чимало пам’ятників на кладовищі у містечку з чарівною назвою Щастя, здається, безмежно зрадів, коли його пов’язали правоохоронці. І було чому. Як розповів чоловік, нищив могили, збираючи кольоровий метал на продаж. Іншого заробітку не було. Як і даху над головою. Утім, чи потрапить варвар до в’язниці, невідомо. Він наркоман зі стажем і колишній пацієнт психлікарні. Репортаж з Луганщини.

Воїн без меча, з розтрощеною рукою. Таким свого солдата знайшли на місцевому кладовищі доглядачі пам'ятників. На місце вирушають міліціянти та керівники мерії. Не дожила скульптура до свого гранітного оновлення, скаржиться чиновник.

Євген Валуйськов, заступник міського голови м. Щастя:

- В этом году мы планировали его облицевать гранитом к 65-летию победы. Ну, уже смета у нас была составлена ориентировочных ремонтных работ. Но на сегодняшний день эта смета, как бы сказать, недействительна, потому что вандалы нанесли самый большой урон памятнику, была отломана рука и меч воина.

Поки чиновники перераховують бюджетні витрати, правоохоронці оглядають цвинтар. Під руку вандала потрапили й чотири могильні хрести.

Валентин Самков, інспектор Жовтневого РВ міліції в Луганській області:

- С выездом на место происшествия было установлено разрушение четырех могилок и одного памятника неизвестным погибшим солдатам. При тщательном осмотре были установлены не только разбитые могилки, но и хищение цветных металлов.

Обеззброїв кам'яного вояка й спаплюжив могили місцевий нероба. У речах самотнього молодика стражі порядку знаходять металеві частини з надгробків.

Валентин Самков, інспектор Жовтневого РВ міліції в Луганській області:

- Принятыми мерами розыска был задержан один из воспитанников училища города Счастье 1984 года рождения, который являлся гражданином без постоянного места жительства, проживал на территории города Счастье и совершал подобные преступления.

Грошей кортіло, пояснює затриманий. По-учнівськи звітує про виторг та кількість вилазок.

Затриманий:

- Там медный памятник был, я один раз сходил, второй раз не получилось, я один раз сдал на 75 гривен, второй раз не получилось.

- Ну, вы разломали не один памятник?

- Ну, там я и кресты переломал.

- Это тоже так хотелось денег заработать? А как?

- Да просто психи, киданули, там в голову что-то стукнуло.

Що стукнуло в голову, з'ясували швидко. Чоловік не приховує: десять років нюхає клей. Після навчання лікувався у психлікарні. Куди тепер доведеться переселитися 26-річному вандалу, після психіатричної експертизи визначить суд. А поки за наругу над могилами йому світить до трьох років тюрми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.