Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Рівному суддя апеляційного суду відсудив нову автівку в автосалоні

3 серпня 2010, 13:05
Дата ефіру/події: Вівторок, 3 серпня 13:05

Поламав автівку: вимагай в автосалону нову. Цікава схема від рівненських кмітливців.

Останні два з половиною роки в автосалоні Віктора Пасічника наче пороблено. А почалося з того, що сюди завітав служитель Феміди. У лютому 2008-го суддя апеляційного суду Рівненської області придбав машину "Шкоду". Підприємець зрадів клієнтові, та невдовзі пожалкував. З травня по листопад син судді чотири рази звертався за гарантійним ремонтом. А вп'яте взагалі попросив замінити авто. Парубкові відмовили. І невдовзі його татусь подав позов.

Сергій Баглик, суддя рівненського обласного апеляційного суду:

- Перша поломка сталася вже через місяць, ремонт коштував би 650 доларів, однак машина була на гарантії, тож замінили деталь безкоштовно. У липні цей агрегат знову зламався, причому і зліва, і справа. В автосалоні визнали, що деталі були браковані і замінили їх, потім замінювали ще в серпні. Після цього в салоні зробили діагностику і запевнили, що дефектів немає. Але машина і далі виходила з ладу.

Про те, що в суді лежить позов, в автосалоні дізналися надто пізно. Адвокат просив відкласти розгляд, аби краще ознайомитися з матеріалами. Та суд не послухав. Тим часом, механіки автоцентру переконують: легковик не бракований. Двічі ламався зовнішній лівий шарнір рівних кутових швидкостей. Потім правий та піввісь. Такі пошкодження можливі в результаті некоректної експлуатації. А ось і докази. Віктор Пасічник демонструє фото, де горезвісна "Шкода" стоїть на старті автоперегонів.

Віктор Пасічник, директор автосалону:

- У львівському апеляційному судді наш юрист доводив, що справу треба переглянути, що автомобіль використовувався в спортивних змаганнях, що потрібно зробити повторну експертизу, запросити незалежних експертів. Суд відхилив і навіть слухати не схотів.

Не звернув уваги суд і на ці відеокадри. Їх зробили члени одного з автоклубів. Це драгрейсинг - спринтерський заїзд на 402 метри. А ось на межі можливостей мчить знайома "Шкода". За умовами угоди купівлі-продажу, авто втрачає гарантію, якщо брало участь у перегонах. Але такі аргументи прокуратуру не цікавлять.

Андрій Джус, прокурор міста Рівного, телефоном:

- Виконавча служба направила подання на притягнення до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду, то шо він умисно ухиляється від виконання рішення суду, воно фактично так і є.

Віктор Пасічник, директор автосалону:

- Закон чітко визначає, якщо немає автомобіля, то можна зробити заміну іншою моделлю, але з відповідним перерахунком власності. І ми готові на це все піти.

Таких автомобілів давно не випускають. Тож батькові гонщика запропонували легковика аналогічного классу: так вказано в рішенні суду. Згідно із Законом "Про захист прав споживачів" за нього треба доплатити. Втім, адвокат у розмові з журналістами відверто каже, що клієнт нічого не платитиме. Адже захист попрацював на славу.

Павло Луцюк, адвокат судді:

- Я, наприклад, як адвокат не натішуся від того, що ми їх просто, користуватися жаргоном, "розвели", як дітей малих. Вони нам сказали, що хочуть надати автомобіль аналогічного класу, але по іншій ціні. Я сказав, щоб вони написали письмово, що надають цей автомобіль, і вони надали щире українське спасибі.

Тим часом власник автосалону готується виконати рішення суду, хоч і вважає його незаконним. Віктор Пасічник планує скаржитися до Генпрокуратури та Вищої ради юстиції. Підготував відповідні заяви. І сподівається, що хоч там люди не сліпі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.