Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові поштарка позичила в пенсіонерів 30 тисяч і зникла

6 серпня 2010, 13:10
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 серпня 13:10

Обережно - поштарка! У Львові жіночка, що розносила пенсії, обшахрувала два десятки стареньких. Пенсіонери віддавали їй відкладені на поховання гроші без жодних розписок. Тепер ні грошей, ні позичальниці.

Ці старенькі багато років були сусідами, та познайомилися лише тепер, коли випадково дізналися, що всі вони жертви своєї листоноші. Вона впродовж останнього року позичила в них близько 30 тисяч гривень. До кожного в неї був особистий підхід.

Марія Панчишин, постраждала:

- Зразу на коліна впала мене за ноги злапала, і дуже плакала і говорить: "Машина приїхала, забирає телевізори, забирає дивани. Я не знаю де мої діти. Що маю робити". Плаче жи мені, ноги були мокрі. Сльозами. Може воно щось і мала за рукавом.

Марія Крук, постраждала:

- Плаче, мені сестра приїхала в лікарню, позичте зо дві тисячі.

Ірина Вовк, постраждала:

- Прийшла до хати: "Ой, пані Іра, позичте мені 500 гривень". Я кажу: "А, що вас так притиснуло?" "А во брат чоловіка нам землю нам дав в селі. І я ту землю хочу переписати".

Пенсіонери сльозам вірили. Давали, хто скільки міг, а точніше - відклав на поховання чи лікування. Є й такі, що позичили аж 6 тисяч гривень. І жодних розписок: як же не допомогти добрій людині.

Мар'ян Франчук, постраждалий:

- 13 років ми її знали. Ви розумієте, що ми її рахували як свою дочку. Добра людина була. Що правда, то правда, але коли вона взяла ті кредити. Не знаю, що з нею сталося. Вона змінилася абсолютно.

Як із доброї на "не дуже" перетворилася співробітниця не збагнуть і колеги на пошті. Тут неохоче натякають: усе через кредити.

Поштарка:

- Людина, притиснула її біда, та й так видно робила. Взяла квартиру в банку, тай так розраховувалася. Взяла квартиру.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- У відділенні, де працювала послідовниця Остапа Бендера, її дії не коментують. Тут обрали найпростіший шлях: немає людини, немає проблеми. Поштарку звільнили.

Знайти шахрайку старенькі самотужки не можуть. Та й не надто вірять міліції, нарікають: заяви написали ще 3 місяці тому, а досі нічого, навіть співчуття правоохоронців.

Гертруда Кандиба, постраждала:

- Вот впечатление наше общее, что они не на нашей стороне. Они нас не защищают, они нас не поддерживают.

Міліціянти обіцяють підтримати пенсіонерів. Хоча без розписок про передавання грошей - це буде не просто.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС у Львівській області:

- На даний час є близько 20 заяв. Щодня приходять люди і звертаються також з такими самими скаргами. Відповідно зараз ті матеріали збираються і стоїть питання про порушення кримінальної справи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.