Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У київському пологовому будинку загинуло немовля

6 серпня 2010, 13:50
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 серпня 13:50

У столичному пологовому будинку померло немовля, за три доби після народження. Породілля в усьому звинувачує лікаря, що приймав пологи. Каже: він мав зробити кесарів розтин, натомість змусив жінку народжувати майже 5-ти кілограмового малюка самотужки.

Емоції через край. Надія Михайлівна мала стати бабусею. Та ось-ось поховає онука.

Надія Видиш, мати породіллі:

- 15 хвилин 12-ї ночі мені зателефонував лікар і сказав, що у вас родився хлопчик вага: 4680, 56 см.

Такий велетень мав народитися без ускладнень. Протягом вагітності патологій не виявили.

Надія Видиш, мати породіллі:

- Донечка моя нічим не хворіла, плід розвивася добре, тому що в 36 неділь ми робили узі.

За тиждень до пологів майбутню маму поклали до пологового будинку Київської обласної клінічної лікарні. А потім почалися перейми.

Лікар вирішив по-своєму. Запропонував Віті народити природним способом.

Віта Дугу, породілля:

- Я його благала зробіть КР, тому що я не рожу, він мені сказав, що в тебе дуже хороша родова деятельность, матка розкрилася на 8 пальців, ти родиш сама.

Вона тільки і чула: тужся. Сили вичерпувалися. Дитя не народжувалося.

Віта Дугу, породілля:

- Пам’ятаю, як мене розрізали, в мене аж тріснуло все в середині, чула як казала акушерка: допомагайте мені витягувтаи, тому що дитина застрягла.

Віта стверджує: дитину витягали по-бузувірському. Тиснули на живіт, тягли за тільце. Коли ж малюк вийшов, породілля й не почула.

Віта Дугу, породілля:

- Дитину мені не приклали, її зразу забрали, трубочки якісь прикладувати, я й не чула, як воно заплакало. Дитя своє я не встигла на руки взять, ні крику, нічого.

Новонародженого одразу понесли до реанімації. Так сказали вже телефоном бабусі. Жінка терміново поїхала до лікарні.

Наступного дня від вигляду онука ледь не зомліла.

Надія Видиш, мати породіллі:

- Я як подивилася на цю дитиночку, вона лежить синя, біля пахви шкурка порвата, головочка вся, як відро роздата.

Малюк прожив лише три доби. Родина у своєму горі звинувачує лікаря. Мовляв, він мав зробити кесарів розтин. Тоді трагедії не було б.

Дізнатися більше "Свідок" вирішив у фахівців. Ми звернулися до керівництва пологового будинку обласної столичної лікарні. Очільниця виявилася дуже заклопотаною.

Не з'явилася вона й через півтори години після першого прохання зустрітись. Говіркішим виявився той самий гінеколог. Робити кесарів розтин, каже, причин не було.

Смерть дитини настала не через травми. Була черевна патологія.

Нині готують документи першого розтину. Його проводив судмедексперт із київського обласного бюро. Присутніми там були й кілька місцевих медиків.

Нині родичі чекають на результати розтину. Впевнені - лікарня справу хоче зам'яти.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Врачи - коллеги, такая есть корпоративная солидарность, ворон ворону глаз не выколет, сегодня ты докажешь, завтра тебя докажут.

За правду ж радять боротися. Якщо лікар винен - його можна покарати.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Не подписывать ни один документ, только через изучение адвоката и врача специалиста. Обратиться в МОЗ, лично к министру, чтобы он своими полномочиями назначил комиссию независимую, желательно врачей не из Киева и области, а в другой областной больнице.

"Свідок" і далі стежитиме за ситуацією.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Я народжувала дитину в обласному пологовому будинку 06.03.2010, хочу сказати , що з лікарів чоловіки взагалі відносяться похабно, а коли йти народжувати тоді взагалі........Там не тільки чоловіки халатновідносяться до цієї справи , ай Прищепа Наталія Василівна здирає кошти повним ходом, за роди вимагає 5 тисяч гривень інакше не виписує з пологового будимнку я там пролежала після пологів 10 днів, у мене не будо коштів , щоб заплатити, а вона каже що я не випишу тебе поки начеб-то тіск не підніметьтя, поки гемоглобін не подніметься....і т.д.и.т.п.....Нас аміх родах взагалі присутня була лише 5 хвилин....

А цей чоловік лікар він вже не вперше таке робить....одного разу народжувала одна дівчина і вона довго немогла розродитися, (тоді якраз закон війшов , щоб не розрізати) він пологи не приймав , але підійшов і розрізав щоб дитина бистріш вийшла....

Прошу Вас накажіть ціх працівників лікарні , я можу навітьзібрати всіх дівчат які лежали в той період і дати свідчення!
Ольга 08.08.2010, 14:33 ответить
Ольга,имейте совесть,рожала у Натальи Васильевны,вообще человек о деньгах даже не начинал разговор,главное здоровье моё и моего ребёнка! Вы меня прям возмутили
Ксения 26.01.2019, 20:22 ответить
Тоде рожала с Натальей Васильевной, цен никто не ставил. Женщина она с характером , я очень довольна всем, не давала "опустить руки " во время родов. И вообще люди хотят все получить бесплатно, но вы сначала посмотрите на условия в которых работают люди, и на то как государство финансирует медицину..

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.