Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луганську податківці викрили нелегальну мережу автомайстерень

6 серпня 2010, 14:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 серпня 14:05

У Луганську податківці викрили мережу майстерень, що спеціалізувалися на розбиранні нелегально ввезених в Україну машин. У трьох місцях податківці виявили 200 автівок. Весь транспорт заарештовано, власників майстерень затримано, і вони свідчать.

Дві сотні автівок ділки переховували на власних подвір'ях, у гаражах, кущах. Загалом, де доведеться. Поряд нові машини, і з пробігом. Скільки їх демонтовано в таких майстернях, підрахувати зможуть лише слідчі.

Віталій Портнов, заступник керівника відділу податкової міліції м. Луганська:

- Объем был такой большой, что не успевали снимать знаки пригнанных автомобилей, те же машины, которые были подготовлены под разборку, там номера узлов и агрегатов были спилены.

Власника всього цього добра спантеличила поява правоохоронців і податківців. Сховати нічого не встиг. Лише повторював, що дві сотні машин придбав законно, в кого саме, не пам'ятає.

Кореспондент:

- Это ваша территория? – Да, моя, и я запрещаю вам тут снимать. Все вопросы к правоохранителям они у меня 10 раз брали показания.

В асортименті нелегального автосупермаркету від гвинтика зі старенького "Форда" до машин преміум-класу. Правоохоронці припускають, що вони можуть бути украденими, зокрема й за кордоном. Перевірку ускладнює те, що інформацію, яка допомогає ідентифікувати авто, ретельно знищували. Машини ж перескладали з різних частин, як конструктор. Схема була простою.

Віталій Портнов, заступник керівника відділу податкової міліції м. Луганська:

- Машины завозились на территорию Украины, ставились под разборку, давались объявления в газете, интернете, или другим способом. И потенциальным покупателям доводилась информация о наличии тех или других запчастей.

Масштаби діяльності спритників з’ясують слідчі. Проте за попередніми підрахунками вилучений транспорт коштує більше 4-х мільйонів гривень. Правоохоронці припускають, що існує міжнародний тіньовий синдикат.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.