Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кримський аферист не один рік тероризував пенсіонерів по всій Україні

10 серпня 2010, 16:23
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 серпня 16:23

Називався працівником Крименерго і пропонував замінити лічильники. А щойно господарі йшли по гаманці, хапав усе цінне й тікав. Так працював шахрай у Криму, доки не спіймала міліція.

Спритник розповів міліціянтам жалісливу історію про дитинство. Мовляв, народився в циганській сім'ї, батьки його покинули - життю навчала лише тітка. Нормальної освіти і професії так і не здобув, роботи не мав. Позбавити безгрошів'я узявся приятель.

Затриманий:

- Мне один друг, Леша его зовут, он сказал, пошли со мной, я тебя научу. Ходили с ним вдвоем, снимали показания света. Два раза всего с ним. А после этого я сам, один ходил.

Науку хлопець засвоїв, легкість заробітку і безкарність окрилили. Парубок за день оббирав кілька осель.

Олександр Рожков, керівник управління ГУ МВС України в Криму:

- Схема действий у него была такая: он ходил по квартирам многоэтажек, в основном, и предлагал пожилым женщинам, мужчинам, дедушкам, в основном, пенсионного возраста, предлагал поменять счетчик за 200 гривен на новый современный счетчик.

Окрім того, казав пенсіонерам: якщо відмовляться - їм вимкнуть світло. Законослухняні люди вирушали в інші кімнати по гроші.

Затриманий:

- Когда хозяева уходили, мы уже потом залезали, кражи делали.

- Что вы крали в основном?

- Деньги брали.

- Где деньги находили?

- Там, за столом. В серванте были.

Міг електрик штовхнути пенсіонера, й перед його очима забрати останні гроші і те, що було напохваті. У такий спосіб парубок здобував собі на життя не один рік.

Олександр Рожков, керівник управління ГУ МВС України в Криму:

- По крупицам собирали информацию, начинали с примет, потом подымали фотографии, потом устанавливали мобильные телефоны, потом устанавливали лиц, с которыми он мог контактировать, и так потихонечку выходили на те города, где он мог появляться. В конце концов, круг наших поисков сузился на г. Саки.

У цьому курортному містечку злодій мешкав у своїх родичів, але на справу зазвичай виїжджав до столиці Криму. У Сімферополі шахрая й затримали. Лише 2010-го зловмисник обікрав з півтора десятка осель. Правоохоронці перевіряють інформацію про кримінальну діяльність хлопця за межами півострова.

Затриманий:

- На территории Украины ты совершал кражи?

- В Запорожье один раз, в Днепропетровске 3 раза.

- А в Харькове?

- В Харькове 2 раза.

Остаточні підсумки злочинної діяльності афериста підіб’є слідство, а правоохоронці просять громадян пильнувати. Хто впізнав зловмисника й постраждав від нього, телефонуйте в міліцію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.