Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Тернополі аферисти зі Словаччини вкрали у пенсіонера 5 тис. грн.

27 серпня 2010, 17:54
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 серпня 17:54

Обережно, іноземці! Правоохоронці Тернополя закликають мешканців бути пильними з чужоземцями, які просять позичити гроші на операцію чи вигідно обміняти валюту. Так на гачок шахраям потрапив 73-річний пенсіонер - віддав незнайомцям усі свої збереження. Про те, що його пошили в дурні, збагнув, коли закордонних гостей і слід прохолов.

П'ять тисяч гривень за звичайний папір! Віддає гроші на порятунок, був переконаний 73-річний чоловік. Йшов з аптеки, аж раптом перед ним зупинився сріблястий "Фольсксваген". Трійця, чоловік і двоє жінок, ламаною українською благала допомогти.

Постраждалий:

- "Ми іноземці, ми із Венгрії, з Будапешта". А я кажу, я теж був в Будапешті. "Слухайте, приїжджайте до нас у гості. Тільки у нас біда - у нас попала в аварію друга машина, в цій машині везли телевізори, він побитий. Його повинна забрати в лікарню".

У родича численні переломи. На термінову операцію необхідно п'ять тисяч гривень. Розчулений сльозами жінок старенький зібрав усі свої заощадження. В обмін попросив іноземного паспорта. Та замість документа закордонні гості запропонували дідусеві барсетку з двадцятьма тисячами доларів. Одразу пояснили: обміняти їх на гривні не можуть - мічені банком банкноти везуть для розрахунку за товар. Позичені гривні віддадуть за дві години, як тільки надійде переказ із Словаччини. За допомогу ще й сто доларів винагороди обіцяли.

Любомир Довбуш, заступник керівника відділу Тернопільського МВ міліції:

- Чоловік, звичайно, пошкодував їх пішов додому, виніс п'ять тисяч гривень за умови, звичайно, що вони залишать йому двадцять тисяч доларів в залог цих. Вони показали йому, що ці 20 тисяч доларів вони ставлять в барсетку, і барсетку цю дають йому в залог.

Набиту зеленими купюрами барсетку закрили, і зі словами подяки простягли чоловікові. Пенсіонер не помітив, як під час передачі гаманець замінили.

Постраждалий:

- І каже: "Вот, бачите, я ложу, закриваю". Ключ забирає. "Ви не маєте права відкривати, поки через дві години ми не подзвонимо, бо нас можуть в дорозі з цими грошима пограбувати, а у вас буде надійно". Адресами помінялися, та, що була біля мене, записала свій будапештський адрес, я свій тернопільський, і дав номер телефона.

Не дочекавшись дзвінка, старий відкрив пакунок. Серце завмерло - замість грошей звичайний папір. Гарячим слідом шахраїв наздогнали вже за містом.

Любомир Довбуш, заступник керівника відділу Тернопільського МВ міліції:

- Ними являються жінки 61-го і 67-го року народження і чоловік 78 року народження. Вони є громадянами Словакії. Були на автомобілі, який зареєстровано в Словакії.

У скоєному трійця одразу зізналася. Покірно повернула дідусеві гривні. Відкрила й другу барсетку. Валюта справжня, але сума й до тисячі не дотягує - пара сотень, решта - по долару. Правоохоронці не виключають: пенсіонер - не єдина жертва дурисвітів. Тож звертаються до громадян: кого встигли чи намагалися ошукати лиходії, повідомляти в міліцію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.