Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Миколаївські сутенери подавали дівчат до Греції та Іспанії

10 вересня 2010, 09:57
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 вересня 09:57

Солодке закордонне життя! На байки сексуальних вербувальників українки ведуться успішно й масово. Молоді мешканки Миколаївщини вирушали до Греції та Іспанії з вірою у світле майбутнє. Що їдуть торгувати тілом - знали, от тільки про реальні умови праці дізнавалися вже запізно.

Поняті, оперативники, група захоплення. Таким гостям власники оселі дивуються і спочатку навіть не розуміють причини обшуку. Правоохоронці пояснюють.

Правоохоронець:

- Из материалов уголовного дела следователем рассматривается, что имеется достаточное основание полагать, что по месту жительства могут находиться черновые записи, квитанции денежных переводов, иных данных, подтверждающих отправку девушек из Украины в Грецию и Испанию.

Підозри мешканці квартири не підтверджують, але й не дуже-то спростовують. З першої ж шухляди вилучають докази - квитанції закордонних грошових переказів.

Правоохоронець:

- 510 евро, 100 евро, 630 евро, здесь - 356 евро, 204, 123.

Списки кандидаток, їхня приблизна вартість для грецько-іспанских сутенерів, портфоліо з характеристиками та фото. Невдовзі на руках у правоохоронців уся схема продажу молодих українок.

Ігор Блошко, керівник відділу УMВСУ в Миколаївській області:

- Они лично подбирали девушек, знакомились с ними. В основном, это были девушки из малообеспеченных семей, обрабатывали их достаточно грамотно, подходили психологически отдельно к каждой.

На яку роботу вирушають дівчата - ділки не приховували. Замовчували тільки умови життя за морями. Після прильоту на місце документи у них відбирали й оголошували нові правила.

Ігор Блошко, керівник відділу УМВСУ в Миколаївській області:

- Ей ставили условие, что она должна отработать сумму денег, которую на тебя затратили, за твое перемещение за границу, и условие было таковым, что отработаешь затраченную сумму - а потом будешь работать 50 на 50. Хотя и этих 50 на 50 не было, потому что существовала система штрафов, существовали какие-то наказания девушке.

В результаті - робота щодня і майже цілодобово. У таке рабство миколаївські "благодійники" встигли продати два десятки легковажних, за три-п'ять тисяч євро кожну. Утім міліціянти не виключать, що це неповний список. Усі п'ятеро активних учасників угруповання вже за ґратами. Слідчі запевняють: залишитися там торгівцям живим товаром доведеться надовго.

Михайло Слепаньов, керівник УМВСУ в Миколаївській області:

- Кроме того, раскрыто ряд преступлений, связанных с незаконной торговлей наркотиков, задержан преступник, который длительное время был в розыске за разбойное нападение.

Справа миколаївських вербувальників практично закрита. Нині у правоохоронців інший клопіт - як звільнити з Іспанії та Греції проданих дівчат.

Инна Дудченко, Владислав Гнатенко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.