Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині селяни виростили 5-метрові кущі конопель

13 вересня 2010, 12:43
Дата ефіру/події: Понеділок, 13 вересня 12:43

Вродило. На Луганщині правоохоронці зібрали врожай конопель. Екзотичні рослини родом з Голландії. Завезеним насінням так сподобались наші чорноземи та дбайливі українські хлопці, що кущі вимахали вгору аж на 5 метрів. Невідомо, чи росли б ще, однак господарі вирішили вирубати насадження. За цим заняттям їх і застукали оперативники.

У невеличкому селі Полтавському з десяток хат. І тільки в половині з них мешкають люди. Тож гостей тут помітили одразу. До одного з місцевих стали приїздити вночі автівки, з яких вивантажували добрива та хімікати для боротьби з гризунами. Мудрі сусіди зметикували, що то за сільгоспроботи, й звернулися до дільничного.

Сергій Лукашов, керівник Троїцького РВ міліції:

- Был разработан план по установлению лиц, причастных к данному преступлению. И велась на протяжении двух месяцев долгая и кропотливая работа.

Увесь цей час на ділянці, відгородженій від стороннього ока кущами, кипіла робота. Українські селяни саджали голландські коноплі.

Володимир, затриманий:

- Посеяли, обрабатывали.

- Поливали коноплю?

- Поливали. Два раза.

- Опрыскивали?

І імпортна рослина віддячила роботящим рукам - сягнула п'ятиметрової висоти. Тоді й вирішили її рубати. В розпал жнив у гості навідалися правоохоронці. Усі шестеро затриманих, як мантри повторюють - вирощували для себе. Продавати не збирались. Хотіли одного - якнайшвидше прибрати зібраний врожай й до наступної весни смалити чужоземний дурман.

Сергій Лукашов, керівник Троїцького РВ міліції:

- Здесь находится ручей. Проведено электричество. Велось орошение и прополка, выросли растения настолько высоко.

Слідство з'ясувало: на Луганщину травичка з Нідерландів потрапила завдяки Інтернету. Тамтешній Мічурин вислав насіння поштою. Дві насінини коштували 15 євро. Ефект від цього зілля вдесятеро сильніший за вітчизняне. Та спробувати його вже нікому не вдасться - міліціянти спалили врожай.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.