Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Терновий Данило, 3 роки: апластична анемія

14 вересня 2010, 09:27
Дата ефіру/події: Вівторок, 14 вересня 09:27

24.03.2007 р.нар.

Набута апластична анемія, важка форма

1 - група крові

Документи

Апластична анемія - хвороба з незрозумілою для більшості українців назвою. Не дивно - нездужають на неї одиниці. Позбутися її

Данилко можна назвати щасливою людиною - у нього є мама, тато, бабуся, старший братик, 10-річний Сашко, і молодша сестричка, однорічна Настуня. Тільки одне до недавніх пір затьмарювало його життя. Швидше навіть не його, а батьків - у Данилка пупова грижа. Ось її й лікували - здавали аналізи, брали залізо, вітаміни. А дитина все бліднула і бліднула. А потім з’явилися синці. Але хто на це звертає увагу в с. В. Будища Гадяцького району?

Правда, коли справи пішли зовсім погано, малого направили в обласну лікарню в Полтаві, де лікарі взяли аналіз і за голову схопилися: гемоглобін - 32, тромбоцити - 1 тис. Дитину відразу ж в реанімацію. Потім поставили діагноз: набута апластична анемія, важка форма. З таким діагнозом у нас в регіонах майже не лікують - адже потрібні часті переливання ер-маси і тромбоконцентрату, а мало де є сепаратори крові для тромбоцітофореза. Так Данилко і опинився в Охматдиті.

Лікуватися йому довго - або іммуносупресивною терапією, або, якщо вона не допоможе, - пересадка кісткового мозку. Щоправда, надії на те, що знайдеться споріднений донор, замало - братик і сестричка від інших батьків. А про неспорідненого навіть думати страшно - де такі гроші взяти?

А поки основні витрати - це перевірка донорів на відсутність інфекцій (гепатитів і т.п). При апластичній анемії в залежності від рівня аналізів дитині може бути необхідно від 5 до 10 переливань на тиждень. Одна перевірка - це 200 грн. Нехитрі підрахунки показують, що в місяць тільки на це йде від 4000 до 8000 грн. Плюс потрібні гроші на ряд ліків, яких взагалі немає в лікарні. Слава Богу, на час закрилося питання з "Граноцитом", але ніхто не знає, як швидко у відділенні вичерпається нова поставка, і батькам знову доведеться викладати по 1800 за флакон.

Грошей у сім'ї немає. Батьків Данилка звільнили з роботи, коли почалася криза. Мамі Данила навіть декретні не виплатили. Папа зараз шукає якийсь заробіток, а мама постійно перебуває з Данилкою в Києві. Старший братик і молодша сестричка залишилися вдома з бабусею. Родині довелося продати корову, щоб хоч на перший час знайти якісь кошти на лікування та існування.

Будь ласка, допоможіть цій родині. Вони одні в чужому місті, у них немає грошей, їм ні до кого звернутися за допомогою.

Хлопчик хрещений у православній вірі під ім'ям Данило.

 

Тел. мами Олесі 096178 32 01

Волонтер Юлія Ноговіцина 050628 18 07

Волонтер Людмила Єрмілова 095896 79 02

 

Реквізити для допомоги:

Одержувач: Приватбанк

Найменування Банку: Приватбанк

Номер рахунку: 2924 4825 5091 00

МФО: 305299

ОКПО 14360570

Призначення платежу: Для зарахування на карту № 4405 8850 1618 3987, Біленька Олеся Олександрівна, ІПН 2980418388. На лікування сина Данила Тернового.

 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.