Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Українських туристів викинули з готелів Хорватії і Чорногорії

14 вересня 2010, 14:44
Дата ефіру/події: Вівторок, 14 вересня 14:44

У велику халепу вскочили більше трьох сотень українських туристів, що відпочивають нині в Хорватії й Чорногорії. Їхній туроператор оголосив про тимчасове припинення роботи. Тож людей тепер просто викидають із готелів і не везуть додому.

Світлана Кучеренко вже третій рік керує великою туристичною фірмою. Каже, досі не мала в бізнесі великого клопоту, аж на тобі! Почалося з того, що її партнер, відомий в Україні туроператор, повідомив факсом про скасування всіх запланованих турів на Балкани.

Світлана Кучеренко, керівник туристичної компанії:

- Следующий тревожный звонок был от наших туристов из Черногории. Они нам сообщили, что их выселили из отеля. В четверг им вылетать, а в среду вечером их просто выставили из отеля. Причина - "Зета" не оплатила их пребывание в отеле. Также им сообщили, что трансфера до аэропорта у них не будет.

Зі слів бізнес-вумен, нині більше трьох сотень туристів, що поїхали відпочивати на пропозицію її недбалих партнерів, можуть залишитися просто неба, в багатьох із них немає за що повернутися додому. Аби дізнатися про долю постраждалих людей, "Свідок" звернувся до вітчизняних дипломатів.

Олег Волошин, директор Департаменту Інформаційної політики МЗС України:

- Хорватські і чорногорські туроператори не виявляють бажання взяти на себе відшкодування, але ніхто з туристів не опинився на вулиці. Вони всі розміщені у готелях, але за свій кошт. Вони це вирішують по-різному. Хтось скидається, у когось достатньо грошей, комусь переводи роблять, але нікого на вулиці сьогодні немає.

Що сталося у відомій туристичній компанії, що вже десятий рік працює на вітчизняному ринку - загадка. Її телефони мовчать, а офісні двері замкнені. Попри незрозумілу ситуацію, партнери тур оператора вже готують судові позови. Та чи вдасться повернути бодай дещицю - не впевнені.

Світлана Кучеренко, керівник туристичної компанії:

- То, что нам предъявят туристы, - а они оказались опытными, и потребовали в отелях выдать им документы о том, что они сами все проплатили. Поэтому, увидев все документы эти, можно будет точно сказать. Я думаю, мы попадаем не на 1-2 тысячи гривен.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Вступила в силу постанова Кабміну, которая на этот вид деятельности разрешила лицензию на неограниченный срок действия, Вы можете творить абсолютно все. Риск попасть на мошенников возрос в сотни раз именно с этого года.

Киянка Наталя цього року вперше побувала в Чорногорії. Каже, туроператора вона з чоловіком обирала дуже прискіпливо, зрештою вирішили вітчизняним фірмам не довіряти.

Наталя, мешканка м. Києва:

- Основа цієї фірми була в Чорногорії, а у Києві були філіали. Ми звернулися до філіалу, а там зустріла та фірма, яка це організовує. Нічого екстремального не сталося, ми приїхали, нас зустріли, нас влаштували в готель. Цей готель був навіть кращий, ніж ми очікували.

Зі слів туристки, попри уважне вивчення юридичних документів та гарантії від знайомих, вона не забула і про можливий форс-мажор.

Наталя, мешканка м. Києва:

- Як до цього не готуватися, якщо це все одно станеться, треба по ситуації орієнтуватися. Треба обов'язково брати якісь додаткові гроші, розраховувати на непередбачені витрати. Ми також на це розраховували. Брали. Цього не сталося - і слава Богу.

Негаразди з українськими туристами цьогоріч виникли не вперше. Досі чекають на компенсації майже три сотні людей, що влітку ускочили в халепу в Туреччині. Тоді внаслідок банкрутства одного з відомих туроператорів просто неба мало не опинилися півтори тисячі наших співгромадян.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.