Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві угруповання аферистів розігрувало спектаклі-аварії

30 вересня 2010, 12:11
Дата ефіру/події: Четвер, 30 вересня 12:11

Ви потрапили в ДТП? Цілком можливо, з Вами не розминулися навмисно. Наступний сюжет про автокаверзи і про те, як розпізнати на дорозі аферистів.

Про свою пригоду на дорозі Юрій каже: все було, наче в тумані. Чоловік їхав собі у справах. За деякий час помітив, що його переслідує автівка - червоний "Порш Каєн".

Юрій Затворницький, постраждалий:

- Машина вплотную все время шла за мной. Я даже хотел уйти вправо, чтоб ее пропустить. И, таким образом, мы добрались до Петровки, там есть мост, и вдруг я услышал удар по корпусу машины. Я, честно говоря, думал, что это камень попал.

Після зіткнення з крутої іномарки вискочили розлючені молодики, підбігли до ошелешеного кермувальника й випалили: готуй дванадцять тисяч гривень. У таку суму вони оцінили невеличку подряпину на дзеркалі. Далі почали комусь телефонувати і погрожувати Юрію.

Юрій Затворницький, постраждалий:

- Манера поведения такая: постоянный прессинг, не дать ни собраться, ни позвонить - ничего. Я, значит, хотел позвонить, взял в руки телефон, и, в итоге, телефон вообще на связь не выходил.

Під таким тиском чоловік навіть не втямив, як віддав молодикам шість тисяч гривень. Чоловік навіть не підозрював, що став жертвою шахраїв. Довідався лише коли правоохоронці покликали його на впізнання. Виявилося, він - не єдина жертва аферистів. Головного фігуранта автопідстав упізнали вже п'ятеро водіїв. Всі вони розповідають одну історію.

Максим Гаврилюк, керівник відділу Печерського РУ міліції м. Києва:

- В основному, злочини вчинялися у центральній частині міста у денний час. Як правило, потерпілі відчували якийсь гуркіт, або стук у кузові автомобіля, після чого автомобіль, який був у безпосередній близькості, просив зупинитись і починалась розмова, у ці розмові приймали участь, як правило, декілька осіб.

Молодики використовували тільки дорогі авта - "Тойоту", "Мерседес", "Порше". Далі розігрували справжню виставу. Хтось виконував роль боса, хтось - охоронців. Потім викликали страхових агентів, також підставних, і ті озвучували суму збитків. А в деяких випадках на місце виїздили навіть псевдоміліціянти. Зазвичай, жертви в такій ситуації губилися й віддавали гроші.

Юрій Затворницький, постраждалий:

- Мы поехали ко мне домой, я ему отдал деньги, вот эти шесть тысяч. На всем протяжении этой беседы оказывалось гипнотическое воздействие. Я тренер, я знаю, какие приемы есть, и я знаю, как воздействовали.

Головний фігурант справи - громадянин Росії, безробітній. Хоч його й впізнали, свою провину заперечує. Правоохоронці припускають: промишляли дурисвіти не тільки в Києві. Тож просять усіх, хто впізнав цього чоловіка або потрапив у схожу пригоду, телефонувати в міліцію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.