Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Підпільний завод на Черкащині якісно виготовляв парфуми світових брендів

6 жовтня 2010, 13:57
Дата ефіру/події: Середа, 6 жовтня 13:57

Тихо, але продуктивно працював підпільний заводик парфумів на Черкащині. З 2008-го підпільники виготовили продукції більше, як на 40 мільйонів гривень. Якості сільських підробок зробили комплімент навіть іноземні парфумери.

За документами, розташоване в одному із сіл Черкащини підприємство мало виготовляти одеколони, відомі ще за радянських часів.

Руслан Денисенко, оперативний співробітник ГУ МВС України в Черкаській області:

- Така, як "Шипр" одеколон, "Саша", "Тет-а-тет", тобто, продукція, яка є з постсоветских времен.

Однак амбітне керівництво це не влаштовувало. В цеху почали виготовляти парфуми світових брендів. Зрозуміло, жодних ліцензій або ж відповідних дозволів не було. Працювали підпільно.

Владислав Мамчур, керівник ГУ МВС України в Черкаській області:

- Під час проведення контрольної закупки на суму 160 тисяч гривень. Було задокументовано діяльність підпільного цеху по виробництву фальсифікованої парфумерної продукції, таких відомих виробників, як "Chanel", "Cristian Dior", "Kenzo", "Lacoste". В ході проведення обшуку на даному підприємстві було виявлено готової фальсифікованої продукції на понад 4 миллиона гривень.

До справи підійшли ґрунтовно. Підприємці навіть закупили обладнання для виготовлення логотипів знаменитих марок.

Руслан Денисенко, оперативний співробітник ГУ МВС України в Черкаській області:

- Тобто, використовуються кліше, на яке ізначально наноситься напис логотипа, в подальшому воно вставляється в прилад, в якому фіксується сам флакон, після чого проходить нанесення даних логотипів.

Діяли спритники нахабно та з неабияким розмахом. Свій незаконний бізнес навіть не приховували. Для покупців фальшивих французьких ароматів на підприємстві облаштували спеціальний стенд.

Валерій Дерновий, керівник ГУ МВС України в Черкаської області:

- Если смотреть по прайс-листу, так там предлагается 81 наименование парфюмерной продукции. Ну, а здесь вы видите - небольшая часть того, что они могут выпускать и выпускали, поставляя на все рынки Украины, по всем областям. У них это было налажено, по большому счету.

Після затримання махінаторів якість підробок оцінили представники однієї з парфумерних компаній. Міліціянти кажуть: сільські духи експертів шокували.

Валерій Дерновий, керівник ГУ МВС України в Черкаської області:

- Качество, но предварительно, опять же, качество проверяли представители "Hugo Boss", дали высокую оценку.

Далі оцінюватимуть роботу спритників вже правоохоронці. Стаття, за якою порушено кримінальну справу, передбачає два роки тюрми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.