Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині почали посилено перевіряти маршрутних перевізників

14 жовтня 2010, 14:20
Дата ефіру/події: Четвер, 14 жовтня 14:20

Після страшної катастрофи в Марганці в регіонах почали перевіряти перевізників. Цьогоріч на Львівщині сталося 336 аварій із маршрутками. Одна людина загинула, понад 70 - травмовано. У ДАЇ пояснюють: спричинюють ДТП не лише порушення правил дорожнього руху, а й технічні несправності. Адже понад 20 відсотків автобусів, що виїжджають на маршрути, треба негайно ремонтувати. Перевіряли маршрутки разом із даївцями й наші кореспонденти.

Рейд розпочинають о 5-й ранку. І майже одразу фіксують порушення. У гаражі, де повинні стояти автівки, бракує кількох машин. Згодом на територію підприємства заїжджає одна маршрутка. Де "ночувала" - водій-порушник пояснити не може. Так само, як і ще четверо його колег.

Ігор Вархов, старший державтоінспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- Сьогодні за зберігання за гаражами було складено 5 протоколів.

Перед виїздом на маршрути машини обов'язково оглядає автомеханік. А водіїв - лікар. На підприємстві переконують: без цієї процедури транспорту не випускають. Головний механік розповідає: щодня знаходять якесь пошкодження, машини так часто ламаються через погані дороги.

Тарас Боднарчук, головний механік підприємства:

- Основні - ті, що впливають на безпеку руху, тобто несправність шин, світлових приладів, рульового управління і дверей. Це постійно при випуску. І мусять усуватися на протязі півгодини-години.

Технічний стан автобусів цього разу перевіряють і ДАЇвці - після автомеханіка. Про виявлені порушення звітують уже за кілька годин.

Ігор Вархов, старший державтоінспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- При перевірці були виявлені факти несправності коліс, зовнішнього вигляду, пошарпані сидіння, несправність одної машини рульового управляння.

Із двадцяти перевірених автобусів у десяти виявлено несправності. Після ремонту машини оглянуть знову. Лише тоді дозволять возити ними пасажирів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.