Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині викрили схему постачання наркотиків за грати

19 жовтня 2010, 11:59
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 жовтня 11:59

На три мільйони гривень вилучили наркосировини на Прикарпатті. На таку чималеньку суму там навирощували конопель. Вони бадьоро майоріли на гектарі сільгоспугідь. Але всіх переплюнули спритники з Київщини: вони винайшли простий і надзвичайно зухвалий спосіб доправляти наркотики за грати.

Це запис із звичайної камери. В'язні готуються ловити кайф, та його обламують правоохоронці.

Наркотикам навіть ґрати - не перешкода! Цю неймовірну тезу взялися довести спритні й нахабні торгівці зіллям з Київщини. Аби виявити і задокументувати хитромудру схему наркотрафіку, міліціянти провели справді титанічну роботу.

Олександр Копаєв, керівник Бориспільського відділу УБОЗ:

- Перекрытие канала и документирование связано с тем, что надо найти лица, которые являются первоисточниками продажи, те, которые перевозят, те, которые продают, те, которые распространяют. Это большое количество людей, которые задействованы.

Прихований відеозапис у камері, тривале спостереження навколо в'язниці, кілька оперативних закупівель дурману у постачальників. Правоохоронці зізнаються: викрити злочинців було складно - схему розробили відмінну, на кожному кроці перестрахувалися.

Едуард Свинціцький, керівник УБОЗ у Київській області:

- Тобто зловмисники виготовляли речовину, потім робили закладки в обумовленому місці, телефонували особам, які мали забрати цю наркотичну речовину та перевезти, перекинути на територію виправно-трудової колонії, вони перекидали через огорожу.

За дози в'язні розраховувалися на місці - переказували кошти зі своїх мобільних телефонів на рахунки продавців. Ті переводили їх у готівку та передавали головному виробникові зілля. Цього алхіміка зрештою викривають. У його будинку і мішки подрібненого маку, і вже розфасований у шприци опій. Усе документують та відправляють на експертизу.

Едуард Свинціцький, керівник УБОЗ у Київській області:

- Взагалі злочинці на території декількох районів Київської області виготовляли та збували ці наркотичні засоби, на території Яготинського району, на території Березанської виправної трудової колонії збували ці наркотичні засоби.

Постачальники, посередники, покупці. Оперативники затримують одинадцятьох осіб, шестеро з них уже відбувають покарання у колонії. До свого виправного терміну додадуть тепер ще кілька років. Зі свободою невдовзі попрощаються і організатори наркотрафіку. Проти них вже порушено справи за цілою купою статей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.