Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Екс-міністра економіки Данилишина екстрадують з Чехії

21 жовтня 2010, 11:12
Дата ефіру/події: Четвер, 21 жовтня 11:12

Колишнього міністра економіки Богдана Данилишина затримали правоохоронні органи Чехії. Генеральна Прокуратура вже почала процедуру екстрадиції. Данилишин може стати другим, після Павла Лазаренка, екс-урядовцем, що в такий спосіб прославив Україну за кордоном.

Екс-чиновника українські правоохоронці оголосили в розшук ще в середині серпня. Генеральна прокуратура тоді ж звернулася по допомогу в Інтерпол. Колишнього міністра економіки Богдана Данилишина звинувачують у зловживанні службовим становищем та владою. На чолі свого відомства він відповідав за координацію державних закупівель і, на думку правоохоронців, завдав збитку державі майже на чотирнадцять мільйонів гривень

Юрій Повх, заступник Директора департаменту МВС України:

- Розшукові дії здійснювалися через канали Інтерполу у Німеччині, у Італії та Австрії, оскільки була інформація, що громадянин Данилишин може знаходитися саме в цих країнах. Але вона не знайшла свого підтвердження. І ось 19 жовтня надійшло повідомлення з Чехії про завершення цієї історії.

Данилишина спіймали у Празі. За словами правоохоронців, підозрюваний звернувся по допомогу до лікарів. Там його і затримали співробітники місцевого Інтерполу. Україна вже почала процедуру екстрадиції колишнього урядовця.

Юрій Повх, заступник Директора департаменту МВС України:

- Процедура екстрадиції - дуже непроста бюрократична справа. Там повинна пройти певна кількість етапів, обопільних узгоджень, ратифікації певних етапів, і лише тоді людину перевозять з однієї країни в іншу.

За словами правоохоронців, з більшістю країн світу наша держава вже налагодила механізм екстрадиції злочинців. Серед найрезонансніших прецедентів - повернення до України організатора скандально відомої компанії "Еліти-Центр" Олександра Волконского (Шахова).

Василь Петрович, постраждалий:

- Продавались квартиры без документов, юридически неоформленные или неправильно оформленные. Давались обещания, что в ближайшее время все документы будут приведены в порядок. Все разрешения получены.

Підозрюваного у квартирних оборудках і ошуканстві майже півтори тисячі людей затримали у Швейцарії в листопаді дві тисячі сьомого, процедура його екстрадиції тривала майже рік. Натомість видачі свого колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка Україна чекає більше 10-ти років. На батьківщині його звинувачують у здирництві, шахрайстві й відмиванні більш як двохсот мільйонів доларів. 1999-го екс-прем'єра затримали в аеропорті Нью-Йорка американські правоохоронці. З того часу представники української Феміди марно намагаються доправити його додому: американська сторона відмовляє, посилаючись на відсутність між державами угоди про екстрадицію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.