Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Засновнику "Кінгз Кепітал" Сандею Аделаджі загрожує 12 років ув'язнення

21 жовтня 2010, 12:43
Дата ефіру/події: Четвер, 21 жовтня 12:43

Сандеєві Аделаджі загрожує 12-річне ув'язнення. Засновника й лідера "Посольства Божого" звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу. Там і шахрайство, і створення злочинного гурту, й підробляння документів. На думку слідчих, пастир узяв безпосередню участь в організації масштабної афери з компанією "Кінґз Кепітал".

Стати мільйонером за рік. Шалені відсотки і гарантовані виплати. Таку солодку перспективу пропонувала компанія "Кінґз Кепітал".

Хтось ніс бізнесменам заощадження, а хтось і квартири продавав. Та ані шалених дивідендів, ані хоча б власних грошей жоден з вкладників не побачив. Люди з відчаю вкорочували собі віку, адже віддали шахраям усе. Коли міліціянти зацікавилися авторами оборудки, з’ясували: вони були тісно пов’язані з церквою Сандея Аделаджі. Чимало ж вкладників були парафіянами "Посольства Божого".

Жанна Приємець, постраждала:

- О "Кингз Кепитал" говорили много в нашей церкви. Свидетельства людей, так сказать, звучали со сцены, то, естественно, можно доверять.

Адвокат ошуканих вкладників Іван Боднарук розповідає: лише офіційних постраждалих понад шістсот. І це лише вершина айсбергу. Адже сума внесків до компанії становила десь близько мільярда гривень. Скандал навколо "Кінґз Кепітал" та засновника "Посольства Божого" Сандея Аделаджі триває вже не один рік. І весь час пастор відхрещувався від своєї участі в оборудці. Та довести причетність опального проповідника до шахрайства міліціянтам, усе ж таки, вдалося. Сандея Аделаджу звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу.

Іван Боднарук, адвокат:

- Я впевнений, що якщо судові процеси будуть іти не заангажовано, Сандею Аделаджі загрожує до 12 років позбавлення волі. На сьогоднішній день відомо, що Аделалджі обвинувачення пред'явлені по статті 190- ч 4. "шахрайство в особливо великих розмірах" - від 6 до 12 років. Також за статтею 255 ч 1. "створення злочинної організації" - від 5 до 12 років. А також стаття 358 "підробка документів".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.