Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луцьку пенсіонерка захарастила сходову клітку дев'ятиповерхівки

1 листопада 2010, 13:47
Дата ефіру/події: Понеділок, 1 листопада 13:47

Третій рік поспіль триває комунальна війна 74-річної лучанки з місцевим ЖЕКом. А все тому, що пенсіонерка збирає макулатуру, порожню пластикову тару і зберігає її на сходовій клітці дев'ятиповерхівки.

У "похід" на непоступливу лучанку працівники житлоконтори №2 самі не ходять. Місяць тому були з міліціянтами, тепер ось - МНС підтягнули. Кажуть, боронить своє добро стара затято. Тільки-но зачепиш її непотріб, кидається з кулаками, або шантажує гучними заявами.

Марія Ющук, майстер дільниці ЖКП м. Луцька:

- Вона вилізе на дев'ятий поверх і скинеться з поверху. Що ми її тероризуємо, забираємо, не даємо жити.

Вийти на горище дев'ятиповерхівки непросто. Адже сходовий майданчик, фактично, заблокований бабусиними мішками, скринями, лахміттям. На аргументи еменесівців про небезпеку зберігання займистих матеріалів на сходах бабуся не звертає уваги. Відповідає розпачливою історією свого невеселого життя.

Валентина Некрасова, пенсіонерка:

- Как муж умер, не стало хватать ни на что. И пошла потихоньку, начала собирать макулатуру.

Картон, пластик, ганчір'я. Полювати на них жінка виходить о четвертій ранку, поки біля смітників на вулиці жодного конкурента. Каже, коли пенсії заледве вистачає на комірне, лише це допомагає не померти з голоду. У відповідь на це МНСівці знову і знову повторюють: через бабусине лахміття будинок може спалахнути, як сірник.

Володимир Нестеров, помічник керівника ГУ МНС України у Волинській області:

- Саме такі громадяни дуже часто стають винуватцями пожеж. Дим від таких пожеж підіймається догори, і це може створити небезпеку для мешканців багатоповерхівок . Вони можуть отруїтися як продуктами горіння, так і може вогонь перекинутися на квартири в цих будинках.

Та визнавати цього бабуся вперто не бажає. Нарікає на людську упередженість до себе, і зі сльозами на очах просить дати їй спокій. ЖЕК, мовляв, уже так їй допік, що немає ані здоров'я, ані сну.

Валентина Некрасова, пенсіонерка:

- Тобто ви рахуєте, що ЖЕК неправильно чинить?

- Звичайно, неправильно. Якщо людям дали кладовку, побудувати, то чому мені не можна біля неї пару мішків чи коробок поставити? Тим більше, я впевнена, що у мене не буде ніякої пожежі, бо цілими ночами не сплю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.