Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві затримали банду дорожніх аферистів

2 листопада 2010, 12:25
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 листопада 12:25

У жертв дорожніх аферистів з’явився привід для гарного настрою: таку банду затримали в Києві. Формула покарання цих злочинців проста - постраждалим треба частіше звертатися до міліції.

Правоохоронець:

- Внимание, патрули! Я не слышу радости в голосе о задержанных по подозрению!

Привід для гарного настрою у правоохоронців і справді вагомий. Тільки-но спіймали бандитів, що кілька місяців не давали спокійно жити столичним водіям.

Олександр Плужник, керівник УБОЗ у м. Києві:

- Группа этническая. Она состоит из шестерых человек - граждан России, Узбекистана и Украины. Занималась в городе Киеве преступным промыслом - инсценировкой дорожно-транспортных происшествий.

Своїх жертв зловмисники вираховували ретельно. Коли бачили, що водій легковика погано знає правила руху і невпевнений за кермом, миттєво брали на приціл.

Віктор Ремський, заступник керівника УБОЗ у м. Києві:

- Могли выбрасывать в автомобиль потерпевшего или бутылку с водой, кусок мыла, картошку - что угодно. Стреляли с рогатки. Лишь бы сымитировать удар, чтобы потерпевший услышал этот звук.

Далі автівку "клієнта" наздоганяв "крутий" лімузин. Спантеличеного водія звинувачували, ніби кілька хвилин тому він підрізав автівку поважного пана. Ось і докази - в дорогої іномарки подряпаний бампер. Небораці було невтямки, що продемонстрований слід від аварії - то робота звичайної наждачки.

Олександр Плужник, керівник УБОЗ у м. Києві:

- Потом появляются лица, которые представляются родственниками высокопоставленного чиновника или сотрудниками спецслужб, потом звонки по телефону от подставных представителей страховых компаний, ГАИ. В конечном итоге человек понимает, что он совершил ДТП.

Тут-таки водієві називали ціну питання - від п’яти до десяти тисяч зелених. Щоби не мати мороки і враз позбутися проблеми, більшість спійманих на гачок водіїв платила шахраям. Хтось їхав додому по гроші, хтось до найближчого банку. А той, хто не повівся - прямував до міліції. Саме завдяки цьому бізнес зловмисників припинився - усіх їх узяли на гарячому.

Віктор Ремський, заступник керівника УБОЗ у м. Києві:

- Было обнаружено и изъято вещественные доказательства - радиостанция, что говорит об оперативности, и что они действовали согласованно. Автомобили брали дорогие - или на прокат, или временно у кого-то из знакомых по доверенности. Зачастую, номерные знаки меняли, вешали ворованные.

Тепер на банду чекає суд. За автошахрайство всім її членам світить по кілька років тюрми. А щоб іншим не кортіло повторити їхній подвиг, правоохоронці звертаються до водіїв. Якщо стали жертвами дорожніх аферистів, без вагань телефонуйте "102".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.