Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині у фермерському господарстві згоріли живцем двісті свиней

9 листопада 2010, 14:29
Дата ефіру/події: Вівторок, 9 листопада 14:29

Понад двісті свиней згоріли вночі у фермерському господарстві на Харківщині. Врятувати тварин люди не змогли. Селяни переконані: то був підпал, бо зайнявся хлів із трьох боків водночас.

Людмила Пелих, завідувачка ферми:

- І представте: 20 хвилин бігаю, поки люди позбігались, криком кричимо, а скотина горить, криша падає, свині горять, і, в общєм таке.

Пані Людмила була свиням і керівницею, і матусею. Згарищем завідувачка ферми ходить, ковтаючи сльози. Тут живцем згоріли двісті п'ятнадцять тварин: дорослих і маленьких.

Олег Воронін, керівник Борівського РВ МНС:

- До нашего приезда здесь пытались трактором-плугом выломать двери. Не пытались, а собирались так сделать. Но это было опасно, потому как большая температура, и близко подойти к зданию было невозможно.

На пожежу, розповідають свідки, збіглося все село. Бо це спільна власність: ферму заснували на паї, що їх отримали від колишнього колгоспу. Що то був підпал - люди не сумніваються.

Людмила Пелих, завідувачка ферми:

- Воно підпалено було - оці двері, отам в нас двері є, і посередині. І всі три двері... Напроти дверей була криша підпалена. Зроблено так, що в сарай не зайдеш. Якби з одної точки горіло, можна було б сказати, що замикання там, чи проводка, чи що. А в трьох точках горіло, і в усіх точках, де двері.

Еменесівці слова "підпал" уникають, але підтверджують: із електрикою у хліві все гаразд, інших причин для загоряння не було.

Олег Воронін, керівник Борівського РВ МНС:

- Мы уже указали в заключении эту причину - занос постороннего источника огня. Версию поджога будут определять сотрудники райотдела МВД. По нашим терминам, это называется "занос постороннего источника огня". А поджога версию определят только тогда, когда найдут поджигателя.

А поки селяни підраховують обсяги збитків: переконують, що втратили у вогні чверть мільйона гривень. І міркують: як поновити господарство. Мають намір, усе-таки, вирощувати свиней.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.