Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Правоохоронці викрили схему ввезення нелегальних авто з Німеччини

18 листопада 2010, 13:18
Дата ефіру/події: Четвер, 18 листопада 13:18

Не ведіться на дешеве. Київські міліціянти викрили схему нелегального ввезення крадених автівок із Німеччини. В Україні такі машини продають удвічі дешевше. Чим небезпечна така покупка?

Автівка викрадена, бита чи втоплена. Олександр на своєму гіркому прикладі знає: побачити минуле залізного коня, якого продають на базарі, не може навіть найдосвідченіший експерт.

Олександр, водій:

- Может быть, в угоне машина, в розыске, как угодно. Номера искусственно перебивают так, что ты и не заметишь. Могут прийти потом, и сказать: машина ваша в угоне. Прийти и забрать.

Якось сам попався на гачок шахраїв. Повівся на низьку ціну. Та за деякий час довідався...

Олександр, водій:

- Пришли, показали ряд причин. Там резинка не так, не так замок, короче, масса таких вот причин, по которым сказали, что эта машина в угоне.

Таких "чудо-замків" у німецьких бюргерів немає. Коштовні і якісні німецькі машини часто крадуть, а потім женуть до України продавати.

Схема крадіжки і продажу проста. У Німеччині у власника, нібито, крадуть авто. "Ніби-то", бо часто господар машини сам є співучасником кримінальної схеми. Автомобіль переправляють в Україну, і одразу продають за привабливою ціною. Без проблем ставлять автівку на український облік. Після цього німецькі махінатори заявляють машину в розшук. Після марних пошуків страхова компанія відшкодовує повну вартість авта німецькому власникові і заявляє про викрадення в Інтерпол. З часом автомобіль знаходять в Україні.

Володимир Камінський, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Якщо транспортний засіб вже зареєстрований, і ми виявляємо такий факт, то ми надаємо тимчасовий талон власникові терміном на один рік, збираємо відповідні матеріали, і передаємо в територіальні органи внутрішніх справ, які передає всі данні в Інтерпол, і виносить рішення.

Машину в українського власника, як правило, не забирають. Але, щонайменше, рік йому доведеться жити, як-то кажуть, на голках. У цей час триватимуть постійні слідчі дії, і судові засідання, на яких обов'язково потрібно бути.

Володимир Камінський, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Тоді ми знову по закінченню цього терміну видаємо свідоцтво про реєстрацію автомобіля, але в особливих відмітках ми забиваємо, що розшукується Інтерполом, відчуженню дозволено.

Партію машин, що їх ввозили в Україну за такою схемою, знайшли нещодавно київські міліціянти. Продати їх німецькі викрадачі не встигли - їх затримали. Правоохоронці ж вкотре застерігають: довіряти низькій ціні на автівку не варто, адже часто скупий дійсно платить двічі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
9ev0tk vfiozkqimrst
rddmvncle 11.12.2011, 10:40 ответить
None can doubt the veracity of this atrclie.
Patience 10.12.2011, 21:10 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.