Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одещині 5 років не можуть знайти винних у смерті 10-річної дівчинки

19 листопада 2010, 14:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 листопада 14:17

Недбальство чи байдужість? На Одещині батьки загиблої дівчинки п’ять років шукають винних у її смерті. 10-річну дитину вбило електрострумом із провислих дротів. У діях енергетиків прокуратура злочину не знайшла, а постраждалі переконані, що справу навмисне затягують.

Ця історія почалася ще в лютому 2005 року, коли через вітер та негоду в селі Понятівці зламалася дерев’яна опора електростовпа. Дріт провис над подвір’ям, тому власник будинку обережно зачепив його за дерево. Так усе й лишилось до весни.

Сергій Підберезний, батько загиблої дівчинки:

- В течении трех месяцев никто не реагировал. Хотя сообщалось в РЭС, и приходил инспектор РЭСа, снимал показания счетчиков. Никто не видел, что эти провода висят, никто не реагировал.

Трагедія сталася у день останнього дзвоника, коли Тетянка з подругами поверталася зі школи. По дорозі додому зайшли поласувати черешнею. Дитина простягла руку до гілки - і дістала смертельний розряд струму.

Лілія Підберезна, мати загиблої дівчинки:

- Так получилось, що ті провода висіли на самої черешні. Та черешня дуже маленька ростом. І получилось, що Таня схватилась перва за цей провод, і вона погибла. Хотя там було більше дітей, і в тому числі моя менша дитина.

Все, що відбувалося далі, батьки згадують, як страшний сон. Наступного дня після загибелі донечки на місце прибули електрики, і миттєво усунули несправність. Винних у службовому недбальстві досі не покарали: у порушенні кримінальної справи прокуратура родичам відмовила.

Сергій Підберезний, батько загиблої дівчинки:

- Пять с половиной лет прокуратура наша раздельнянская никак не может найти виноватого, кто виноват в том, что висели провода, что ребенок взялся за этот оголенный провод! Не понимаю, я уже обратился во все инстанции, Генеральную прокуратуру, областную, все просто спихивают на район.

До місцевої прокуратури батько загиблої дівчинки завітав уже з кореспондентами "Свідка". Оцінку подіям 5-річної давнини тут обіцяють дати до кінця місяця.

Едуард Дзебко, прокурор Роздільнянського району:

- Ситуацією зараз займається слідчий прокуратури, зареєстровано в порядку статті 97. І я думаю, що ми порушимо кримінальну справу і доведемо її до суду.

Тим часом, місцеві енергетики винними себе не вважають. Кажуть, планові огляди мереж проводили вчасно. До того ж, письмового звернення щодо небезпечних дротів не надходило.

Михайло Виговський, головний інженер електромереж Роздільнянського району:

- Мы таких случаев не можем предусмотреть заранее, мы реагируем только тогда, когда есть заявка, жалоба письменная. Поэтому здесь, я считаю, прямой РЭСовской вины никакой нет. Да, может, та контролер, которая ходила, она должна была написать, взять бумажку, что вот там-то низко висят. Но она не написала, вот в чем дело.

Натомість селяни переконують: про небезпеку працівників райелектромереж попереджали просто перед трагедією! Ті не відреагували.

Ганна Гросул, мешканка с. Понятівки:

- Ми йшли, там вони були коло підстанції, бо слід був. Я підійшла, їх було 5 чоловік. І я, щоб їх зараз побачила, я їх узнаю. І говоре Таня, там у нас провода… Вони посміялися, та й все. Ресівці, їх 5 чоловік було.

Батьки загиблої Тетянки продовжують шукати справедливості. Кажуть, таке убивче недбальство необхідно покарати. Хоча б для того, щоб подібна трагедія не повторилася.

Лілія Підберезна, мати загиблої дівчинки:

- Просто дитину отдать от так просто - я не можу. Щоб була якась справедливість.

Сергій Підберезний, батько загиблої дівчинки:

- Они ждут, наверное, что я забуду, махну рукой. Я не собираюсь ни забывать, буду дальше писать во все инстанции, вплоть в международный суд, если понадобится. То есть, я не прощу просто-напросто этого.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.