Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінничині група фальшивомонетників друкувала стодоларові купюри

19 листопада 2010, 14:40
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 листопада 14:40

А четверо мешканців Вінниччини робили бізнес на продажу підробних доларових сотень. Фальшивомонетників теж заскочили на гарячому, в одному із селищ.

Фальшиві доларі виготовляли в Молдові. За одну підроблену стодоларову купюру ділки отримували від 20 до 30 справжніх баксів. Протягом трьох місяців збули близько 30 тисяч несправжніх американських зелених.

Валерій Пастух, перший заступник керівника УМВС України у Вінницькій області:

- Задержана преступная группа с признаками организованности, которая на территории одного из приграничных районов Винницкой области занималась переправкой и реализацией фальшивой валюты. То есть, долларов США. В ходе проведенных оперативных закупок у преступников приобретено 27 тысяч долларов США. В последующем в ходе проведения обысков изъято еще 1100 долларов и 400 поддельных евро.

Організували злочинний бізнес четверо товаришів. У кожного були свої обов'язки. Затримані кажуть: багато заробити на цьому не планували. Мало того, один з фальшивомонетників переконував: працював безкоштовно.

Затриманий:

- Я це безкоштовно робив. Люблю я їх, чи не люблю, я це безкоштовно робив. Якби я знав, що воно так на самом дєлє, то.....

За висновками експертів, гроші виготовляли за допомоги кліше на друкарському обладнанні. Зображення обох сторін банкнот нанесено офсетним друком, який наближає малюнок до оригіналу.

Наталя Біличенко, експерт:

- В зв'язку з тим, що надані банкноти, які надійшли нам на дослідження, не відповідають зразкам, тобто, способи друку, якім нанесено зображення, використовується не в повному обсязі. Як мінімум, 4-5 способів друку мають використовуватися як в способах захисту. Але в наданих банкнотах все значно спрощено.

Проти затриманих за збут та виготовлення підроблених грошей порушено кримінальну справу. Закон передбачає за такий злочин позбавлення волі від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.