Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Закінчилося слідство у справі Роберта Флетчера - афериста-американця

24 листопада 2010, 17:11
Дата ефіру/події: Середа, 24 листопада 17:11

Закінчилося слідство у справі Роберта Флетчера - американського афериста-мільйонера, що його два роки тому затримали столичні правоохоронці. Зважаючи на висунуті проти іноземця звинувачення, його можуть посадовити до в’язниці на 12 років.

Адвокат Іван Боднарук обстоює інтереси не одного десятка постраждалих від афериста. Каже, Флетчерові вже висунули звинувачення за трьома статтями кримінального кодексу. За створення злочинної організації й шахрайство особливо великих розмірів можуть ув’язнити на дванадцять років. А за підробку документів - бо американець придбав фальшивого паспорта України - на п’ять.

Іван Боднарук, адвокат постраждалих:

- Загальна кількість постраждалих по Україні більше 3 тисяч громадян. По справі проходить більше 300 осіб. Слідство встановило, що громадянам України завдано збиток на загальну суму більш як на 12 мільйонів доларів США.

Зі слів експертів, фінансовий аферист заснував свій бізнес за схемою, що нагадує піраміду. Спритник залучав гроші довірливих громадян під високі відсотки до спеціально створених власних інвестфондів. Спочатку дивіденди таки сплачував - з першими вкладниками розраховувався коштом наступних.

Олександр Жолудь, економіст:

- Людина бачить, що вона вклала 100 гривень, а отримала 200, і вона усім розповідає, як це зручно, як це вигідно. І всі біжать, вона й сама може більш активно вкладати, вона може вкласти ці 200, щоб отримати 400, і так далі.

Коли ж на рахунку спритника накопичилася чимала сума - намислив накивати п’ятами. Та не врахував пильності вітчизняних правоохоронців.

Іван Боднарук, адвокат постраждалих:

- На сьогоднішній день кримінальна справа налічує 232 томи. Сам обвинувачений знайомиться зараз з матеріалами разом зі своїми адвокатами. Було більше п’яти адвокатів, на сьогоднішній день у нього два. Один намагається всіма силами вийти з цієї справи, оскільки зрозуміли, що це не та людина, яка буде сплачувати неймовірні гонорари.

На вирок української Феміди заокеанський мільйонер очікує в шестимісній камері Лук’янівського СІЗО. Зі слів адвоката постраждалих, сусіди-арештанти відгукуються про американця як про людину жадібну,- мовляв, нічим ділитися не хоче. Спілкується "на пальцях", бо мови своїх ошуканих вкладників за два роки так і не вивчив. А ось кілька вірних послідовників фінансового гуру весь цей час носять йому передачі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.