Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині троє шахтарів торгували вибухівкою

25 листопада 2010, 13:02
Дата ефіру/події: Четвер, 25 листопада 13:02

У Горлівці троє шахтарів торгували вибухівкою: детонаторами й сировиною до бомб оптом та вроздріб. Небезпечний товар виносили просто з лави, що на глибині 1000 метрів.

Троє гірників заощаджували на вибухівці під час підривних робіт. Усе, що залишалося, ховали під одягом і виносили на поверхню. Поза робочим часом шукали клієнтів на небезпечний товар.

Про підприємливих шахтарів міліціянтів повідомив анонім. Ті одразу перевірили інформацію.

Олег Волошин, співробітник відділу Горлівського МВ міліції:

- Был налажен контакт с организатором преступной группы. Внедренный источник в ходе контакта, постепенно проводились оперативные закупки: сначала небольшой объем детонаторов, аммонитов, взрывных шашек, машинок, и постепенно объем наращивался с целью документации. Был зафиксирован факт, что выносилось все с шахты, этих взрывчатых веществ - все закупки проводились под видеосъемку.

Правоохоронці довели 10 фактів продажу вибухівки: гірники її збували, не перебираючи.

Олег Волошин, співробітник відділу Горлівського МВ міліції:

- Приобретено было 100 кг. Взрывчатых веществ - аммонит, угленит, 128 детонаторов и 2 взрывные машинки - то есть полный комплект, который необходим был для осуществления, можно так сказать, террористического акта.

Самі гірники переконують: вважали, що продають вибухівку чорним землекопам для роботи на незаконних копальнях. Ніяких терористів, просто хотіли заробити. Керівники шахти шоковані. Вони й гадки не мали, що такий промисел можливий. Кажуть, за чіткого контролю це нереально.

Олексій Шульженко, головний інженер шахти ім. Рум'янцева:

- Есть у нас раздатчик специальный на складе, который согласно выписанным путевкам выдавал спецсредства и детонаторы. Там очень четкий контроль - там 3 или 4 журнала, которые не терпят ни подтираний, ни помарок.

Та попри контроль, гірники спокійно виносили вибухівку. Тепер за її продаж трійцю посадовлять за ґрати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
QBKdVG ukjpdxwodyym
zjloojcigoe 10.12.2011, 20:11 ответить
I didn't know where to find this info then koabom it was here.
Trinity 10.12.2011, 15:28 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.