Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Багатодіну родину виставляють на вулицю

1 грудня 2010, 14:38
Дата ефіру/події: Середа, 1 грудня 14:38

У Херсоні без житла залишилася багатодітна родина. Батьки п'ятьох дітей купили квартиру, а за півроку з’явилася жінка, що претендує на їхню оселю. Доки вона оформлювала спадок від померлого племінника, помешкання перепродали вже втретє.

Багатодітна родина Бондаренків гроші на власне житло збирала кілька років. Аби купити двокімнатну розвалину, батько продав машину, ділянку землі, та ще й позичив. Одразу ж почали ремонт. Та ледь встигли потинькувати стіни - дізналися, що квартиру в них... забирають.

Олександр Бондаренко, постраждалий:

- Сказали, квартира арестована, наложен арест председателем Днепровского суда Спичак. Когда мы пришли на первое судебное заседание, это, вернее, было третье судебное заседание, о двух мы вообще не знали. Нам сказали, что есть наследница, которая хочет эту квартиру.

Люди й гадки не мали, що на житло хтось претендує. Перед тим, як квартиру купити, перевірили документи у БТІ та ЖЕКу. Усе було нормально. Ріелтор надав довідки про те, що немає боргів.

Олена Бондаренко, постраждала:

- Перші звісточки такі нехороші були, коли я прийшла в лютому місяці всіх прописувати в ЖЕК. Я прийшла, в мене на руках квитанції, що боргів нема, а мені там кажуть: ваша квартира з боргами. Я їм кажу: ні, не з боргами, показую всі ці квитанції, ця бухгалтер ЖЕКа дивиться і каже: це не мої квитанції, я таких не видавала.

У суді виявилось, що доки родичка першого власника житла оформлювала спадщину, квартиру перепродали тричі. Бондаренки виявилися останніми покупцями. Усі три рази угоду купівлі-продажу помешкання засвідчувала один і той самий нотаріус. Пояснювати щось слуга Закону відмовилась.

Агентство нерухомості, через яке купували оселю, зникло. Нам вдалося розшукати ріелтора. Він запевнив - на час продажу з документами було все гаразд.

Сергій, ріелтор:

- Ну а о том, что какие-то споры могут быть: такое возможно, и тот же самый риелтор это не всегда увидит. Ну как риелтор может знать о потенциальных наследниках и есть ли кто-то еще в роду, и как, допустим, делались те же правоустанавливающие документы, как люди вступали в права? Все древо генеалогическое прослеживать?

У вересні Комсомольський райсуд вирішив - віддати квартиру спадкоємиці. На те, що житло придбане законно і в ньому прописано п'ятеро неповнолітніх дітей, служитель Феміди не зважив.

Олексій Саливонський, адвокат:

- Мы обратились с иском к предыдущему продавцу, Бабину, по поводу взыскания убытков, также мы привлекаем в качестве соответчика агентство недвижимости, потому что они брали на себя определенные обязанности по поводу проведения чистоты сделки. Также мы обратились с иском к частному нотариусу, которая досверяла эту сделку, потому что во время досверения был допущен ряд нарушений.

Намагаючись домогтися правди, родина з'ясовує дедалі більше цікавих фактів. Виявилося, що попередніми покупцями квартири були явно підставні люди. Перша - неблагополучна жінка, яку позбавляють батьківських прав, а другим - алкоголік. Тим часом Бондаренки і досі ходять по судах і самотужки розслідують оборудку, що позбавила їх даху над головою. Тим часом їхня дітлашня змушена тулитися в невеличкій орендованій оселі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.