Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Викрадена студентка, яку півроку шукала міліція, дивом знайшлася сама

2 грудня 2010, 20:06
Дата ефіру/події: Четвер, 2 грудня 20:06

Знайшлася Ірина Лазаренко - двадцятидворічна київська студентка, яку викрали 28 травня на очах однокурсників. Серед білого дня її запхали до мікроавтобуса і вивезли в невідомому напрямку. Відтоді тривали пошуки. Чим закінчилася загадкова історія, і чи закінчилася вона взагалі – з’ясовував Андрій Герко.

Пошуки двадцятидворічної київської студентки тривали майже півроку. Попри те, що її викрали серед білого дня та ще й на очах у подруг, знайти дівчину гарячим слідом не вдалося.

Вікторія, однокурсниця викраденої дівчини:

- Остановилась на "РАВ-4" красном, и ее посадили в "Мерседес". Какой модели - я не разбираюсь. Это было около 8:15, и больше от нее никаких вестей нету.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Чоловік середньої статури, середнього зросту, застосовуючи фізичне насилля, посадив цю дівчину у мікроавтобус білого кольору. Двері зачинилися і мікроавтобус поїхав у бік метро "Дорогожичі".

З першого й до останнього дня слідства його деталі тримали в суворому секреті. Категорично відмовлявся від спілкування з журналістами й батько зниклої - колишній український високопосадовець.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Версії розглядає слідство будь-які. Можливо, з'являться якісь претензії та вимоги викупу. Можливо, це якісь проблеми були між родичами, або знайомими. Усі ці версії розглядаються.

Жодних вимог щодо викупу зловмисники так і не висунули. За два місяці з’явилася інформація, що правоохоронці знайшли той самий мікроавтобус із ретельно стертими відбитками пальців і мобільний телефон жертви. Столицею одразу поповзли чутки про найгірше.

Студентка:

- Сказали всем девочкам, которые ходят, очень аккуратно себя вести. Чтобы мы были поосторожнее. И если мы вдруг что-то узнаем - сразу шли в ректорат.

І тут, як грім серед ясного неба, - новина. Про те, що зникла студентка знайшлася, стало відомо в перший день зими. Хто і де майже півроку переховував дівчину - правоохоронці не кажуть.

Дмитро Андрєєв, керівник департаменту МВС України:

- У зв'язку з тим, що на теперішній час не встановлено повне коло осіб, причетних до скоєння цього злочину, більш детальну інформацію ми поки що надати не можемо.

Зникнення Ірини Лазаренко із самого початку виглядало неоднозначно. Знайомі та однокурсники дівчини запевняли, що вона не має ворогів. Багато хто сумнівався, що студентка стала жертвою бандитів. Поділяє ці сумніви і столичний правозахисник Едуард Багіров. Два роки тому юрист тісно спілкувався із сім’єю Ірини. Він каже, що загадкове зникнення могли спричинити конфлікти в родині.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Господин Лазаренко Сергей Жоржевич, он, по моему, мнению выступал инициатором недоразумений в семье. Это стало основанием для возбуждения уголовного дела, где он был фигурантом и был даже задержан. Я с этим и связываю похищение дочери Сергея и Эрики Лазаренко.

За словами правника, дівчинка могла стати розмінною монетою в сімейних чварах батьків.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Я знаю, что между ними были острые конфликты, связанные с бракоразводным процессом, разделом имущества. В том числе квартиры, которая в Киеве. Были и претензии Сергея по отношению к Эрике. Эрика жаловалась, что Сергей мог применить и оскорбительные слова, и насилие по отношению к ней и ее дочери.

Де зараз Ірина Лазаренко, і в якому вона стані - правоохоронці не повідомляють. Так само тримають у секреті й інформацію про підозрюваних у її викраденні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.