Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Івано-Франківську 20-річний юнак понівечив статую Богородиці

15 грудня 2010, 12:58
Дата ефіру/події: Середа, 15 грудня 12:58

В Івано-Франківську зловили святотатця, що поглумився над монастирем. Зловмисник розбив груди статуї Богородиці. Та він не знав, що перебуває під прицілом відеокамер.

Цю відеотехніку встановили після того, як місяць тому 20-річний юнак у неадекватному психічному стані понівечив статуї Богородиці. Як виявилося, на камери витратилися недаремно. Одна з них на території церкви чітко зафіксувала іншу хуліганську витівку. Чоловік підійшов до фігури, виліз на п'єдестал і вдарив скульптуру в груди.

Орест Каськов, священик:

- Це є бідна людина, яка не свідома того, що вона робить.

- Бідна духом?

- Абсолютно. За цього чоловіка я особисто, і буду просити інших священиків, щоби молилися, бо людина має якусь трагедію або в родині, або де, бо нормальна людина так себе вести не буде. Ми його не осуджуємо.

Служителі храму повідомили міліцію і передали слідчим відеозапис. Завдяки цьому зловмисника досить швидко відшукали в одному з приміських сіл. Він навіть не відпирався. Каже, зачаїв образу на одного зі священиків.

Володимир Сміх, керівник Івано-Франківського МВ міліції:

- В присутності адвоката він пояснив, що йому підсказали роботи, як він каже, що в тому всьому, що в цьому всьому, які в нього є проблеми, в цьому всьому винна іменно ця Божа матір, яка знаходиться на території цієї церкви.

Затриманий:

- Вони казали, ставай на коліна, проси, роби, що ми скажемо. Мені казали - я з ними розмовляв у розмовниці, вони мені казали - ми тобі поможемо, слухай нас.

Тепер психічний стан чоловіка вивчатимуть лікарі. Саме їхній діагноз і вирішить долю вандала. А поки за фактом хуліганства правоохоронці порушили кримінальну справу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.