Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не стати жертвою агресивних торговців?

17 грудня 2010, 13:24
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 грудня 13:24

Агресивна торгівля, або як товари впарюють українцям. Для вдалої реалізації продавці тиснуть на слабкі місця людської психіки. Торгівці навіть не гребують вдаватися до афер: видають себе за інших людей, навіть за посадових осіб. Як не перетворитися з клієнта на їхню жертву?

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Не проґавте, тільки сьогодні, цієї миті, такої можливості більше не буде - вся правда про продажі. Чи то пак - агресивне впарювання. Торгувати законом не заборонено, та де межа між здоровою конкуренцією і обманом?

"Подаруємо квитки на концерт. Щопрaвда, за гроші," - з такою пропозицією зателефонували телеведучому Олександрові Бондарчуку. Пропонували елітні місця в партері біля поважних гостей.

Олександр Бондарчук, телеведучий:

- Будет сидеть в первом ряду ваш ген продюсер - Владимир Зеленский, Валерий Иванович Хорошковский - вам от них приветы, хотели бы вас видеть очень. Есть билеты возле В. Зеленского по 1200 грн., в партере по 800 грн., осталось пару билетов, решайте быстро.

Олександр запідозрив обман, бо каже: особисто ані з Хорошковським, ані із Зеленським він не знайомий. Про це сповістив і свого співрозмовника, та замість вибачень почув чергові аргументи.

Продавець-аферист (телефоном):

- 1,5 тысячи мест, Роберт де Ниро, 35 минут незабываемого общения, Ургант Мартиросян. Я думаю, вы знаете, если работает в сфере ТВ, знакомы с ребятами этими.

Щоб реалізувати товар, продавці тиснули і власним авторитетом. Мовляв, беріть - пропонує не хто-небудь, а поважний чиновник із київської міської адміністрації.

Продавець-аферист (телефоном):

- Вас беспокоит помощник Сергея Николаевича, я вам везу место на "Прожектор Перис Хилтон". Директор департамента гособеспечения КМДА.

З ідентичними пропозиціями телефонували ведучим і режисерам з різних українських телеканалів. Кожному запопадливо передавали привіт від найвищого керівництва, пропонували тепленьке місце поруч із топ-менеджерами чи власниками, а колегам просили не розповідати. Мовляв, ця ексклюзивна пропозиція - тільки для вас.

Олександр Бондарчук, телеведучий:

- Ні, я не купив, бо це на сленге кажуть - "развод".

Так, це справжнє ошукання. Почнемо з того, що в структурі київської адміністрації немає ані департаменту держдепартаменту, ані його керівника Сергія Миколайовича.

Телефонна розмова з КМДА:

- А у вас є такий департамент?

- Ні, немає. В нас бувають тільки управління.

Просто в людей робота така - "впарити" будь-що будь-кому. Мовою самих реалізаторів, це називається "агресивне продавання".

Вікторія Корсун, психолог:

- Это действительно существуют - агрессивные продажи, обучение этим агрессивным продажам, бизнес-тренинги какие-то определенные.

Інтернет кишить відеопорадами від досвідчених агресорів - зеленим колегам.

Консультант дає поради з "агресивного продавання"

- Удерживать внимание клиента на всем протяжении разговора, использовать манипуляции, связанные со страхом и жадностью.

Ось і психологи підтверджують: таке "впарювання" розраховано на ази психіки. Спочатку клієнтові заговорюють зуби.

Вікторія Корсун, психолог:

- Необходимость решения прямо сейчас, не откладывая, потому что потом человек может задуматься, а надо сейчас, когда он пойман на крючок.

Ну і, звісно, свою справу мають зробити коронні фрази: "Только сейчас, будет поздно, вы упустите".

Як тут не втриматися, і не купити купу всякого барахла. Аферисти вам набридають, чинять психологічний тиск, але покарати їх за це складно, адже клієнти самі погоджуються на їхні пропозиції.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Те, що він зателефонував, це ще не значить, що злочин вчинений в повній мірі. Якщо б ви зустрілись з ним додатково, передали кошти, і він вам дав фіктивний квиток, або не надав, або сказав - приходьте, вас там пропустять, а цього не сталось, оце б було доведенням злочину до його кінця.

Та якщо навіть аферистів не покарати, від них можна убезпечитися. Не варто телефоном повідомляти конфіденційної інформації чи швидко погоджуватися на фінансові пропозиції. А на будь-який придбаний крам вимагайте чек. Якщо не дають, задумайтесь і про чесність реалізатора, і про речі, які ви купуєте. Може, вони вам і не треба, просто їх красиво "впарюють".

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.