Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Телефонні шахраї в Черкасах виманили у жінки 2 тис. гривень

17 грудня 2010, 15:47
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 грудня 15:47

Якщо маєте дітей і мобілку - начувайтеся! Адже ви - потенційна жертва телефонних шахраїв. Із їхніми злочинами дедалі частіше стикаються правоохоронці. Батькам телефонують псевдослідчі й повідомляють, що їхня дитина потрапила в халепу. Обіцяють кримінальної справи не порушувати - тільки треба заплатити.

Мобільний телефон, упевнений голос і година часу. Все, що знадобилося телефонним шахраям у Черкасах, аби видурити в жінки дві тисячі гривень.

Постраждала:

- Близько 12 години мені на мобільний телефон зателефонував незнайомий номер. Ваш син у нас у райвідділку, тут і постраждалий. Я спитала, що він наробив? Він каже, він на роботі побився з кимось, і тут люди сидять, розбираються.

Незнайомець назвався слідчим райвідділку. Розгублену жінку одразу заспокоїв - кримінальної справи можна уникнути, виплативши постраждалим грошову компенсацію. Не замислюючись, засмучена мати схопила гаманця і рушила за вказаною адресою.

Постраждала:

- Я вийшла на вулицю - телефон задзвонив, і сказали вони, що не грішми треба нести, що їм треба перевезти карточки по 100 гривень "Київстар". Я була шокована і купила на ту суму, що вони сказали, карточек.

Лише переказавши коди з усіх 20 карток, мати, нарешті, наважилася подзвонити синові. І тут на жінку чекав черговий шок.

Постраждала:

- Подзвонила, він узяв трубку зразу. Я кажу: "Саша, ти де, ви вже приїхали?" Він каже: "Звідки ми мали приїхати? Я зранку на роботі. Мамо, ти що наробила, ніхто мене нікуди не забирав. Ніхто не бився. Це тебе розвели".

Ошукана знову рушила до міліції, але тепер із заявою на псевдослідчого. Розповіді жінки правоохоронці не здивувалися - на мобільних шахраїв скаржаться вже не вперше. Щоразу на гачок дурисвітів потрапляють батьки молодих синів.

Євген Васильович, оперуповноважений Барабашанського РВ міліції:

- На той час також невідома особа зателефонувала до громадянина та пояснила йому, що також для не порушення кримінальної справи відносно його сина потрібно перерахувати картки поповнення рахунку на номер, який невідома особа йому продиктувала.

Дзвонять шахраї на випадкові номери чи обирають конкретні сім'ї - правоохоронці поки визначити не можуть. Телефонних здирників затримали небагато, адже постраждалі часто звертаються вже занадто пізно. Тож у подібних випадках радять не губитися, і одразу телефонувати до чергової частини.

Євген Васильович, оперуповноважений Барабашанського РВ міліції:

- У таких випадках громадянам необхідно зателефонувати до чергової частини райвідділу, яка працює цілодобово, і з'ясувати дану ситуацію, чи дійсно працівник, який представився вам, працює в даному відділі, чи була затримана конкретна особа, і чи правомірні дії працівників міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.