Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві катастрофічні прориви теплотраси стали регулярними

20 грудня 2010, 16:36
Дата ефіру/події: Понеділок, 20 грудня 16:36

Київ тріщить по швах. Що не день - у столиці проривають теплотраси й провалюється асфальт. Під землю падають автівки й люди. Комунальні служби розводять руками - грошей на реконструкцію комунікацій не вистачає.

Надворі тріскучий мороз, а люди одне за одним потрапляють до опікового центру - падають у ями й обварюються в окропі.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Саме у цю яму впав молодий працівник комунальної служби. Нині її закрили, і намагаються з’ясувати, що саме прорвало.

Ще один чоловік упав у яму з окропом - така новина вже звична для Києва. Колеги постраждалого молодика розповідають: він у реанімації.

Григорій Коновод, монтажник:

- В реанимации лежит, покуда никто так не говорит, не знаем, что. Это мастер, молодой парень. То, что часто прорывает, - это да, Троещина вообще часто.

Того, що сталося, слід було очікувати давно - кажуть мешканці вулиці Закревського. Адже комунальні служби на цій території буквально живуть: прориває тут мало не щотижня.

Оксана, консьєржка:

- Вокруг нашего дома рыли 36 раз, это только за год. Почти каждые две недели, только зарыли - опять прорвало, только зарыли - опять прорвало. Они деньги берут за воду бешеные, куда они их девают? У меня в сентябре не было воды, у нас дом лично подписывал, чтоб мы не платили за сентябрь месяц, как за горячую.

Оксана, мешканка м. Києва:

- Дуже часто отам парують два люка, і діти самі ідуть з батьками. Тоже страшно ходити, і постоянно дітям кажем: обходьте другою стороною, потому що гарячий асфальт.

Схожі трагедії для Києва стають звичним явищем. Лише кілька днів тому ідентична пригода сталася на Подолі - прорвало теплотрасу на вулиці Сагайдачного. 50-річний чоловік побачив, як його автівка повільно опускається під асфальт. Господар спробував відігнати машину, та за лічені секунди сам опинився у півтораметровій ямі з кип’ятком. Чоловіка витягли й доправили до лікарні. За його життя досі борються медики, прогнози яких невтішні. Адже постраждалому обпекло 80 відсотків тіла.

Сергій Стаскевич, лікар опікового центру:

- Ожоги глубокие, пострадали верхние конечности, туловище, нижние конечности. Больной на искусственной вентиляции лёгких. Прогнозы пока строить не будем, я не Шао-Линь, не Бог. Мы живём одним днём, мы прожили вчера - хорошо.

І це не весь перелік постраждалих: 24-го жовтня у схожу халепу втрапила шістдесятидев’ятирічна жінка. Вона поверталася з роботи, коли земля раптово розверзлася. Асфальт затріщав, і бідолашна опинилася в окропі. Для постраждалої та її родичів усе закінчилося трагічно.

Олександр Іванович, чоловік загиблої:

- Ішла з роботи, на углу повернула, і асфальт провалюється, вона йде униз. Прийшла додому, в спальню, розділася, кидає одьожу до гола. Сідає на кровать - ноги красні, і до грудей красна.

Одразу, як опинилася в опіковому центрі, жінка впала в стан коми. До тями Галина Чухліб так і не прийшла. Всі ці жахливі історії сталися після початку цьогорічного опалювального сезону. Те, що аварії тепломереж у Києві фіксують мало не щодня, енергетики не приховують. Аби зарадити ситуації, труби в столиці треба терміново замінювати. Фахівці не раз наголошували: більшості з них уже півстоліття.

Юрій Гладишев, перший заступник технічного директора Київенерго:

- Есть повреждения тепловых сетей. Любое такое хозяйство, как в городе Киеве, трубопроводы более 4 тысяч, - вы представляете, как бы и те средства, которые вкладывали, - они недостаточны! Если не будем проводить комплексные реконструкции, такая ситуация будет продолжаться.

Та далі розмов справа не йде. Програма "Свідок" намагався зв'язатися з Київенерго, аби там прокоментували два останні лихі випадки. Втім, енергетики бажання поспілкуватися не виявили. Хто відповідатиме за смерть і людське каліцтво - незрозуміло.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.