Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В одеському таборі "Молода Гвардія" від невідомого вірусу помер підліток

23 грудня 2010, 13:05
Дата ефіру/події: Четвер, 23 грудня 13:05

Медичний скандал в Одесі. У дитячому таборі "Молода гвардія" помер 14-річний хлопець. До розслідування причин трагедії долучилася комісія з Міністерства охорони здоров'я.

До табору "Молода гвардія" 14-літній хлопець із міста Балти потрапив за успіхи в навчанні. Черговому лікареві на стан здоров'я Віталій поскаржився в суботу.

Зінаїда Дудик, чергова лікарка ДОЦ "Молода гвардія":

- После завтрака вожатым был приведен ребенок с жалобами на глазки. Я поставила диагноз - начало коньюктивита. Мы ему капали "Тобрекс" по одной капельке в оба глаза. Температура была нормальная, общее состояние удовлетворительное.

Та через деякий час дитині погіршало. За добу в неї піднялася температура, почався розлад шлунка, з'явилися висипи на тілі. З підозрою на вірусне захворювання хлопця доправили до інфекційної лікарні. Та врятувати не змогли.

Світлана Лаврюкова, головний лікар Одеської інфекційної лікарні:

- Ребенок поступил в тяжелом состоянии, в крайне тяжелом.

Результати експертизи поки невідомі, та з'ясувати, який саме вірус став смертельним, обіцяють представники комісії, що прибули до Одеси з Мінохорони здоров'я. Батьки хлопчика пригнічені горем.

Віктор Танасійчук, батько загиблого:

- Мы начали с женой молиться: "Матерь Божья, спаси нашего сына". Думали, тут специалисты. У нас в Балте таких нет. Думали, все хорошо будет. Мы звонили, но никто не отвечал. А утром в понедельник позвонили - сказали, сын умер.

Натомість керівники "Молодої гвардії" звинувачення на свою адресу відкидають.

Едуард Лебединський, директор ДОЦ "Молода гвардія":

- Я считаю, что профессионально мои медики оказали помощь вовремя. Делались уколы для снижения температуры и давались лекарства для улучшения физического состояния.

Обставини загибелі хлопця від невідомої хвороби зацікавили й правоохоронців. Вони також чекають результатів експертиз.

Олександр Лисий, керівник кримінальної міліції у справах дітей м. Одеси:

- На сегодняшний день органами прокуратуры и милиции проведена проверка, уже по непосредственным результатам судебно-медицинской экспертизы будет принято решение о возбуждении или отказе в возбуждении уголовного дела.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.