Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На столичних базарах замість кролятини можна купити тушку кота

28 грудня 2010, 14:20
Дата ефіру/події: Вівторок, 28 грудня 14:20

З наближенням новорічних свят на базарах столиці почастішали випадки шахраювання. Зокрема, замість крільчатини там можна запросто купити тушку дохлого кота. Такими заголовками просто закиданий нині Інтернет. Перевірити цю інформацію вирішили журналісти "Свідка".

Валентина Тимофіївна дуже полюбляє крільчатину. Каже, нічого ніжнішого й кориснішого за це м'ясо не куштувала. Раніше жінка купувала його, а тепер вирощує вухату живність сама. Мовляв, чула, що замість кролячої тушки на столичному базарі можуть підсунути вительбушеного кота.

Валентина Тимофіївна, пенсіонерка:

- Чула, що продають замість кролів. Чула, но я, наприклад, для себе тільки вирощую, то я знаю, які кролі, а які не кролі.

Інформацією про випадки фальшування крільчатини в Києві сьогодні переповнений й Інтернет. Щоби її перевірити - "Свідок" відвідав кілька столичних базарів. Утім жодного факту такого шахрайства журналісти не зафіксували.

Василь Петрович, мешканець м. Києва:

- Кошатини ніколи не пробував, хоча в наш час підробок багато. Но я сумніваюсь, що люди будуть продавать таку єрунду, як кота. Я просто в це не вірю.

Юлія Коваленко, керівник відділу ГУ прав споживачів КМДА:

- На сьогодні, як і багато років, не було випадків підробки, або підкладки замість кролів якихось інших тварин. У нас працює громадська приймальня кожний день, робимо перевірки і співпрацюємо з санітарними службами з магазинами. Якби цей випадок був у місті, то ми б про це знали.

Що кролики цінні не тільки хутром - пенсіонер Василь Кирилович знає, як ніхто інший. Майже тридцять років він вирощує вухатих до столу киян. Каже, щоби не помилитися, треба уважно оглянути задню частину тушки. Одна лапка у кролика обов'язково повинна бути не облупленою.

Василь Кирилович, пенсіонер:

- Там же кісточка, а тута лапочка, бачите, яка длінна? Щоб ви бачили - оце кролика ножки, а в котика малесенькі такі.

Валентина Тимофіївна, пенсіонерка:

- У кролів же куценькі хвостики, а в котів - то ж довгий хвіст. А воно, як здирається, то ж здирається із хвостом, із усім. Видно по хвостові.

Зі слів досвідчених кролівників, покупець обов'язково повинен звернути увагу й на колір м'яса.

Василь Кирилович, пенсіонер:

- А печёночка должна быть во, как солнышко. Розовая, красивая и мясо должно быть розовое, красивое.

Найголовніша порада - не шукати крільчатини на стихійних базарах. Тоді й кота в мішку додому не принесеш.

Юлія Коваленко, керівник відділу ГУ прав споживачів КМДА:

- Усі товари, не тільки м’ясні, бажано купляти в стаціонарних магазинах, або на ринках стаціонарних, де система контролює все. Там і супровідні документи, і спеціальні лабораторії, де контролюється м’ясо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.