Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці громадянин Грузії отримував кредити за підробленими документами

30 грудня 2010, 16:38
Дата ефіру/події: Четвер, 30 грудня 16:38

У столиці затримали злочинний гурт, що видурював гроші в банків. Підроблюючи документи та, змінюючи зовнішність, аферисти ошукали майже десяток фінансових установ.

Схему оборудки придумав та впровадив 37-річний громадянин Грузії. Чоловік навчився виготовляти печатки, а за їхньою допомоги і документи. В його арсеналі були всі гербові печатки районних адміністрацій, а також безлічі фірм і приватних підприємств.

Юрій Гладик, керівник Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Були підроблені близько 70 печаток і штампів, за допомогою яких дані особи займалися підробкою документів. Після цього, змінюючи свою зовнішність в різних банківських установах, получали по підробним документам кредити.

Аферист вирахував: жінкам надають у банках кредити на більшу суму, ніж чоловікам. Тому собі в помічниці взяв перевірену подругу. Її завданням було приходити до фінустанови з пакетом документів, виготовленим на її ім'я, та отримувати кредитну картку. Коли парочку затримали, ті одразу в усьому зізналися і продемонстрували знаряддя своїх злочинів.

Юрій Гладик, керівник Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Это картотека тех людей, под именами которых были совершены эти преступления. Здесь на каждого человека своя картотека.

Затриманий:

- Ты лично знаком с этими людьми?

- Нет, не знаком. Я их никогда в глаза не видел. Я эти данные брал с Интернета. А дальше сам что-то придумывал и заполнял. Это моя рука.

Юрій Гладик, керівник Святошинського РУ міліції м. Києва:

- На даний момент група осіб затримана, триває слідство. Міра запобіжного заходу - арешт. Вирішується питання про проведення експертиз, і кримінальна справа буде направлена до суду.

За кілька місяців невтомної праці шахраї ошукали майже десяток банківських установ на десятки тисяч гривень. Видуреного довго не зберігали, жили широко, розважалися. Тепер обоє в СІЗО. На них чекає тривалий відпочинок державним коштом на тюремних нарах.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.