Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луганську затримали родину циган, що займалися постачанням наркотиків

31 грудня 2010, 13:02
Дата ефіру/події: П’ятниця, 31 грудня 13:02

Не жебракують, не ворожать, а наркотики доправляють. У Луганську затримали родину циган, які налагодили канал постачання з Росії до України найтяжчого наркотику - героїну. Місяць довелося правоохоронцям відстежувати кримінальне сімейство. А коли з білокам'яної повернувся кур'єр з черговою партією дурману, усіх злочинців на гарячому і затримали.

Потягом, старенькими "Жигулями", у спідній білизні. Так з білокам'яної до Луганська возили героїн молоді смагляві жінки.

Павло Шмаргун, в.о. керівника управління УМВС України в Луганській області:

- Группа лиц цыганской национальности совершала перевозку данного наркотика. Перевозили с территории России, и через сеть сбытчиков производила продажу данного вида наркотика.

Про торгівців найтяжчим наркотиком невдовзі дізналися правоохоронці. Місяць спостережень і засідок - і в міліціянтів з'являються докази. Міжнародний канал дурману - справа рук однієї ромської родини. Щойно з Москви кур'єр привозить нову партію зілля, на обшук будинку сімейства вирушають оперативники. Такої зустрічі господарі не очікували - приховати своїх скарбів не змогли, але на всі питання - вже заготовлені відповіді.

Затриманий:

- Вот это что?

- Не знаю, нашёл.

- Где нашли?

- За двором, на улице.

- А это что?

- Не знаю.

- И это на улице нашел?

- Да.

- Когда на улице нашел?

- Вчера. И вы сразу прибежали.

- И мы сразу прибежали, понятно.

Тисячі гривень - дружини, золоті прикраси - бабусі, наркотики - з дороги перед будинком. На відміну від молодого родича 53-річна господиня оселі заборонених знахідок не цурається, але і їм невинне виправдання знаходить. Коноплі в городі для себе вирощує, пістолета для самооборони придбала.

Тамара Василівна, власниця будинку:

- Я курю.

- А давно вы курите?

- Да.

- Вы на учете стоите как лицо, употребляющее?

- Нет, нигде не стою. Вот и обезбаливаюсь, ноги парю в ней.

- Вот пистолет у вас нашли, это чей пистолет?

- Мой.

- А где вы его приобрели?

- Ой, давно приобрела.

- Ну, давно - это сколько?

- Года четыре-пять.

- У кого приобрели?

- Ой, я уже не помню.

- А за сколько?

- За сто гривен взяла.

- А зачем вы его приобрели?

- Ну, мало ли, вот и бандиты сейчас ходят везде, это мало ли что.

Звідки зілля, гроші і зброя - тепер досліджують спеціалісти. До справи долучили і російських колег. Головних постачальників героїну шукають у Москві.

Павло Шмаргун, в.о. керівника управління УМВСУ в Луганській області:

- Направлена информация в органы внутренних дел Российской Федерации, и сейчас проводятся совместные мероприятия по установлению источника поступления данного вида наркотика на территорию Луганской области.

Тим часом, луганські правоохоронці порушили кримінальну справу. На лаву підсудних посадовили вже трьох учасників наркоугруповання. Героїновим торгівцям загрожує до 12 років за ґратами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.