Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У 2010 "Свідок" подарував надію багатьом важкохворим дітям

10 січня 2011, 16:44
Дата ефіру/події: Понеділок, 10 січня 16:44

Подарував 2010-й і чимало промінчиків надії тяжко хворим дітлахам. Протягом року "Свідок" звертався до своїх глядачів із проханням по допомогу для родин, до яких постукало лихо. І своїм відгуком на чуже горе ви засвідчили: таки є багато добра в Україні.

У свої тринадцять Катя нічим не гірша за однолітків, у неї ті самі смаки, що в усіх школярів.

Катя, хвора дівчинка:

- Физкультура? Ты активная девочка?

- Угу.

І вона чітко знає, ким стане в майбутньому.

Катя, хвора дівчинка:

- Или врачом или милиционером.

Усе б гаразд, але в Каті було рідкісне і складне захворювання - набута апатична анемія. Це хвороба, під час якої кістковий мозок не виробляє життєво потрібних для крові речовин. Дівчинку довго лікували в Україні, та марно. Тут надскладних операцій не роблять.

Наталя Кубаля, завідувачка відділу онкогематології Охматдиту:

- Трансплантацию от несемейного донора мы пока не выполняем, а Катя нуждается именно в таком типе трансплантации, то есть, это только клиника за рубежом.

А на клініку потрібні гроші. Сюжет про Катю ми показали в червні. І вже липні дівчинка поїхала в Італію. У соняшній країні пацієнтку вдало прооперували, й нині в тій самій клініці вона проходить реабілітацію.

 

Данилко, хворий хлопчик:

- Про машини.

- Тобі подобаються машини?

- Да.

Маленький Данилко - справжній перегонець. Кілька тижнів у лікарні те й робив, що машинками грався.

Данилко, хворий хлопчик:

- Подобаються?

- Да.

- А які найбільше?

- Нові.

Життя трирічного хлопчика трималося на щотижневому переливанні крові й кількох дорогих препаратах. Вилікувати недугу в Україні можливо, але дорого.

Лариса Пересадюк, лікарка Охматдиту:

- Мы уже активно начали его лечить. Это уже первый этап. Первый этап - это, так называемый, антилимфоцитарный глобулин, и перенес достаточно хорошо. Далее ему нужны препараты, которые будут стимулировать работу стволовых клеток.

Олеся, мати хворого хлопчика:

- Продали все, що можна було, уже немає на кого надіятись. Просимо, щоб помогли люди нам.

Про Данилка ми повідомляли у вересні. Нині родина дякує небайдужим глядачам. Потрібних грошей назбирали, хлопчик пройшов курс лікування і його кістковий мозок почав функціонувати. Тепер Данилко вдома. І хоча попереду ще багато процедур, медики визнають: найтяжче й найнебезпечніше вже позаду.

 

Допомогли й Володимирові. Його хвороба - саркома Юїнга. Це злоякісна пухлина кісток, одна з найагресивніших.

Лікар:

- Роз’їдає кость.

Лікування не з дешевих. Володимир пройшов курс хіміотерапії. Та щоб здолати хворобу, потрібна було пересадити дібрані клітини кісткового мозку. Грошей на операцію в родини не було.

Світлана Сергієнко, мати хворого:

- Дуже багато іде і на продукти, і на ліки. Ну, так скільки же їх можна тягнуть? Де ж їх можна брать? Це вже вибір, жить або не лікуватися.

Жити - так вирішили глядачі нашого телеканалу. На зібрані гроші Володимирові зробили операцію, й нині його життю нічого не загрожує.

 

Такою Настя була цього літа. Утім, уже восени змушена була надіти маску - це щоб ефективніше лікувати мієлоїбласний лейкоз. Дівчинка поступово одужувала, аж раптом на тлі хвороби розвинувся грибок легенів. Гарантія вижити для Насті - терміново вилікувати саме цю недугу.

Юлія Ноговицина, волонтерка:

- Якщо починати хімію, не вилікувавши грибок, то це може просто вбити дитину, оскільки результатом хіміотерапії - це зниження імунітету. Якщо в неї буде вже в середині це грибкове захворювання, то це - ідеальні умови для того, щоб розвинутися, і просто цей грибок може з’їсти легені.

Протигрибковий препарат батьки Насті змушені були купувати власним коштом, а він не з дешевих. Після тривалого лікування грошей у батьків уже не залишилося.

Валентина Шабан, мати хворої дівчинки:

- Сподіваємося, надіємося на Бога і вдачу, що ми як можна скоріше закінчимо лікування інфекції, і продовжимо лікування діагнозу нашого. До кінця ніхто нічого не прогнозує, ну, ми надіємося, Настя надіється на те, що все буде добре.

Сюжет про дівчину ми показали в листопаді. На зібрані кошти препарат вдалося купити менш, ніж за місяць. І таких матеріалів у нас - десятки. Родини врятованих від страшних хвороб дякують глядачам, які допомогли. Тепер вони переконані: добро є.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.