Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 31 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києво-Печерській лаврі троє невідомих обікрали церковну крамницю

12 січня 2011, 13:02
Дата ефіру/події: Середа, 12 січня 13:02

У столиці обікрали Києво-Печерську лавру. Троє злодіїв серед білого дня зайшли до церковної крамниці й винесли звідти гроші та золоті прикраси.

Близько сімнадцятої години до крамниці неподалік Ближніх печер зайшло троє невідомих. Хлопець та дівчина взялися розглядати вітрину з золотими прикрасами, а їхній супутник підійшов до книжкового відділу.

Отець Варсонофій, скарбник Києво-Печерської лаври:

- Отвлікав продавця - у книжному відділенні покажіть ту книжку, яка на самому верху. Тому їй треба було поставити стульчик і залізти, достати.

Поки жінка лазила за книжкою, молодик запустив руку до каси, витяг звідти всі гроші і повільно попрямував до виходу. В цей час його поплічники задурювали голову продавчині ювелірного відділу.

Отець Варсонофій, скарбник Києво-Печерської лаври:

- Ключик був залишений. Він подивися і отак повернувся. Правою рукою відкрив, за ключик потягнув, і туда даже не дивився. Рукою, скільки міг, захватив.

Зі жменею золотих ланцюжків парочка кинулася за своїм товаришем. Поки персонал зрозумів, що сталося, і викликав охорону та міліцію, крадіїв і слід запав.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Йдеться про 5 ланцюжків золотих, приблизно, на суму 10 тисяч гривень, і також п’яти тисяч гривень денної виручки за церковні книги. Зараз порушено кримінальну справу, за статтею 185 Печерське РУ проводить усі необхідні заходи, щоби встановити тих людей.

У лаврі досі не можуть оговтатися від шоку. Кажуть, такого зухвалого злочину, тим більше, на свята, тут ще не було.

Отець Варсонофій, скарбник Києво-Печерської лаври:

- Це підготовлена група. Я думаю, що вони не просто так випадково прийшли. На мою думку, вони пару днів до того вивчали. Вони знали, де воно лежить, вислідили, як воно відкривається, в яку сторону. Тобто вони вивчили деталі.

Нині правоохоронці вивчають запис камери відеоспостереження крамниці. На ньому чітко видно зовнішність усіх трьох злодіїв. Якщо Вам щось відомо про місце перебування цих людей, негайно телефонуйте за номерами, які бачите на екрані.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.