Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Загін спецпризначення "Беркут"відсвяткував своє 19-річчя

18 січня 2011, 11:18
Дата ефіру/події: Вівторок, 18 січня 11:18

Їх побоюються, проте поважають, адже саме ці хлопці щоденно охороняють вулиці в наших містах. Загін спецпризначення "Беркут" відсвяткував своє 19-річчя. "Свідок" разом із правоохоронцями рушив патрулювати Житомиром.

Робота беркутівців починається з тренувань. У тирі треба не лише бути влучним, а й за лічені секунди скласти та розібрати зброю. Це хлопці роблять на відмінно.

Потім ідуть на татамі, де відпрацьовують рукопашний бій. Не порушувати правил хлопцям допомагають наставники, аби й у реальних ситуаціях беркутівці не виходили за межі дозволеного. Саме це є визначальним під час навчання.

Юрій Іванюк, заступник командира спецпідрозділу "Беркут" у Житомирській області:

- Треба правильно затримати людину, правильно сопроводити його. Те, що на татамі може дати інструктор чи тренер, сказати йому "стоп". В житті цього можуть не сказати йому - "стоп". Тобто, надо знати час, коли зупинись.

Після тренувань розпочинається справжня робота. Щодня вулиці Житомира патрулюють два з половиною десятки бійців спецпідрозділу. Знімальна група "Свідка" виїхала разом із беркутівцями. Вже за кілька хвилин - перше повідомлення. Сімейна сварка переросла в сутичку зі стріляниною.

Ігор Григоришин, співробітник спецпідрозділу "Беркут" у Житомирській області:

- Ви бачили, що під час виклику, коли ми туди приїхали, яка була ситуація. Племінник, застосовуючи пневмопістолет, наніс поранення в обличчя дядькові.

Їх обох правоохоронці доправили до райвідділу. А знімальна група патрулює далі. Поблизу Монумента слави троє хлопців грілися й вечеряли біля вічного вогню.

Правоохоронець розмовляє з хуліганом:

- Совість є в тебе?

- Є. Я нічого не зробив.

- Поясни мені ситуацію. Що це за місце, і що ти тут робиш?

- Це общественне место. Ми вийшли випить за наших дідів. За всіх, за покойників.

- Забирай його.

Правоохоронці розповідають: такі пікніки тут частенько. Усіх порушників доправляють у міліцію. Та спецпризначенці не лише затримують бешкетників і п'яниць, а й рятують життя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Не все они такие хорошие!У меня кошелёк с 150 гривнами забрали,а там ешё и студенческая карточка была.
Сергей 18.01.2011, 16:45 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.