Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині 29-річна жінка власноруч задушила новонародженого сина

19 січня 2011, 12:56
Дата ефіру/події: Середа, 19 січня 12:56

Жахливий злочин на Волині. 29-річна жінка власноруч задушила щойно народженого синочка. Убила у грудні торік, а відомо про це стало лише тепер.

Трагедія сталася ось у цій садибі. Її мешканці - п'ятирічний Андрійко та його мама. Голова сім'ї - на заробітках, інші родичі - теж не близько. Від кого завагітніла Тамара - не зізнається.

Тамара, підозрювана:

- Я не хотіла народжувати тої дитини, намагалася позбавитися її. Ну, я спочатку пила усілякі трави, вживала таблетки. Але нічого не получилося. Вагітність скривала - живіт був не дуже великий.

На облік у пологовому не стала, до гінеколога не зверталася. А щоби односельці не пліткували, носила широкий одяг. Маскарад з перевдяганням тривав аж до грудня. Допоки під Новий рік не настав час народжувати.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Що далі робити із немовлям, горе-матір довго не мізкувала. Руками, а потім ковдрою почала затуляти йому дихальні шляхи. Екзикуція тривала, щонайменше, 10 хвилин. Коли хлопчик уже не подавав ознак життя, жінка поклала труп до пакету і винесла у хлів до худоби.

На долівці за діжкою притрушений соломою пакунок пролежав два тижні. Надворі тоді був мороз, тож молодиця вирішила закопати тіло, щойно розмерзне грунт. Не встигла. До садиби завітала міліція. Про ймовірну вагітність правоохоронцям розповіла сусідка породіллі. Каже, в жінки десь подівся живіт, і дитини немає.

Олександр Гуменчук, оперуповноважений сектору Шацького РВ міліції:

- Свою вагітність вона заперечувала. Категорично. Говорила, що не може такого бути. Але в ході подальших оперативно-розшукових міроприємств, опитування свідків, а також бесід із самою підозрюваною було встановлено, що дійсно вона народила дитину, і позбавила її життя.

Василь Сиковець, керівник сектору Шацького РВ міліції:

- Під час розтину судово-медичним експертом трупа було встановлено, що дитина народилася доношеною, здоровою, життєздатною. Живою. Жила протягом 10-15 хвилин. Померла внаслідок механічної асфіксії - удушення. Під час огляду трупа було видно синці в області носової порожнини і біля губ, рота.

Дітовбивця підписала зобов'язання про невиїзд. Проти неї порушено кримінальну справу. Максимальний термін ув'язнення, що загрожує жінці, - 5 років. Та чи сидітиме, адже є кілька пом'якшувальних обставин - післяпологовий синдром і виховання малолітнього сина. Котрого, до речі, молодиця намагалася залишити в дитячому будинку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.