Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Чернівцях врятували чоловіка, в шию якого встромився двометровий кол

20 січня 2011, 15:11
Дата ефіру/події: Четвер, 20 січня 15:11

Народився в сорочці. У Чернівцях врятували чоловіка, якому в шиї застряг двометровий кіл. Складну операцію робили восьмеро лікарів.

Анатолій уже 20 років працює на деревообробному комбінаті. Нещастя сталося під час роботи на верстаті, з-під станка вилетів дерев'яний двометровий кіл і проштрихнув чоловікові шию. Щоб транспортувати постраждалого, шмат дерева відпиляли, залишили близько 40-а сантиметрів. Все це Анатолій добре пам'ятає, хоч і був у шоковому стані.

Анатолій Мендришора, постраждалий:

- Везіння моє, що не перебило основні сосуди, а лікарів, що спасли мене, - без лікарів я би не вижив.

Андрій Гаращук, лікар-одинатор Чернівецької обласної лікарні:

- Везли його 4 години по нашим супергалактичним магістралям на суперсучасній машині типу "УАЗ". Привезли, це вже чудо. Перша операція була - трахіотомія, дуже незвичайна, проти всіх правил фізики і медицини, тому що сама трахея була зміщена настільки в сторону за рахунок стороннього тіла, що, фактично, прийшлося працювати не по анатомічним утворенням, а по пальцям.

Дмитро Домбровський, заввідділу хірургії судин:

- Цьому хворому повезло, цей кілок не затронув жодного життєво важливого органу, суттєво. Але добратися до нього було складно, тому що доводилося іти скрізь ці важливі органи та системи органів.

Операція тривала більше чотирьох годин, рятували життя пацієнтові восьмеро лікарів. Кіл пульсував у такт серцю постраждалого, він застряг на судинно-нервовому пучку на сонній артерії.

Лікарі:

- Люблять глядачі чути, скільки там було міліметрів до серця, скільки до сонної артерії, там нічого не було. Ми забрали то поліно, воно на очах у нас і бухкало.

- Очі бояться, а руки роблять.

- Нічого зверх такого ми не зробили, просто робили свою роботу.

Після операції хворого поклали до звичайної палати, але період одужання буде тривалим, кажуть лікарі.

Андрій Гаращук, лікар-одинатор Чернівецької обласної лікарні:

- Поліно діаметром 8 см залетіло тупо просто в шию, була і кровотеча, і все. Ну, видно, Боженька для чогось цього чоловіка ще зберігає.

Анатолій дякує лікарям, і планує одразу після одужання повернутися на роботу до пилорами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.