Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Миколаївщині затримали майстра, який переробляв стартові пістолети в бойові

21 січня 2011, 15:26
Дата ефіру/події: П’ятниця, 21 січня 15:26

Таке небезпечне знаряддя, як вогнепальну зброю, можна спокійно придбати. Завдяки штукарям. Одного з яких спіймали на Миколаївщині. Молодий водій перепрофілювався на пістолетного майстра. Купував стартові, а продавав уже бойові.

Повна машина зброї і грошей. Викрили 28-річного водія на робочому місті. Вдень людей перевозив, під час перерв - забороненим знаряддям торгував. Щойно покупець віддав за сім пістолетів 18 тисяч гривень, спритника затримали.

Затриманий:

- Откуда у тебя оружие?

- Купил.

- Где купил?

- В магазине в Запорожье.

- А почему тебя задержали?

- Потому что хотел продать его.

- Что за оружие?

- Стартовые пистолеты фирмы "Зараки".

Такого пістолета можна придбати цілком законно. Він призначений для звукового сигналу або запуску освітлювальних ракет. Коштує в середньому 800 гривень. Кілька перетворень - і з дула можуть вилітати вже бойові набої. Вартість одразу збільшується втричі, і відгону від клієнтів немає. Утім, така зброя - вже табу. Затриманий молодик переконує: ця оборудка лише друга. Хотів грошей вторгувати, а кримінал і на думку не спадав.

Затриманий:

- Вы знаете, что торговля пистолетами "Зораки" у нас запрещена?

- Нет, не знал.

- Как долго вы этим занимаетесь?

- Ну, один раз.

- Вы всего сбыли оружия один раз?

- Ну, этому человеку второй раз уже.

Знав - не знав, а за порушення мусить відповісти. Молодика затримали, знаряддя вилучили, кримінальну справу порушили. За незаконне переробляння і продаж зброї чоловікові загрожує до трьох років ув'язнення. Утім, правоохоронці зізнаються: це лише крапля в морі. Попит на такі пістолети зростає, для їхнього бойового вдосконалення вже й підпільні цехи створюють.

Сергій Матвієнко, керівник сектору УМВС України в Миколаївській області:

- Чаще всего это происходит - завоз по деталям, не целыми конструкциями, это было бы легко выявить. А отдельно каждые детали - и здесь неизвестный какой-то подпольный цех собирает их, и реализовывает подпольно гражданам для использования их уже под патроны, снаряженные пулями.

Міліціянти попереджають: купувати такі небезпечні забавки - теж кримінальна відповідальність. І вкотре закликають: по будь-яку зброю звертайтеся до спеціалізованих крамниць.

Володимир Лупащенко, перший заступник керівника УВМС України в Миколаївській області:

- Оружие нужно покупать только со специальными разрешениями в специально отведенных местах - магазинах специализированных, только там. С рук ни в коем случае не покупать, потому что человек будет привлечен к уголовной ответственности, и сам не поймет, за что он привлечен.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Изо таких уродов у нас в стране запретили нормальные стартовые пистолеты, а Сейчас продают дырявый хлам который и даром не кому ненужен дурное законодательство портит нормальные стартовые пистолеты дебилы
Виталий 26.10.2021, 19:39 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.