Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Івано-Франківщині троє школярів знайшли золоті прикраси в струмку

26 січня 2011, 12:05
Дата ефіру/події: Середа, 26 січня 12:05

На Івано-Франківщині троє школярів знайшли в струмку пакет золотих прикрас. Батьки здали знахідку до міліції, й тепер правоохоронці розшукують власника.

Школярі гралися поблизу струмка. Несподівано один помітив, як на дні щось блиснуло. Вже за мить хлопчаки витягли з води золоті прикраси. Назбирали їх повний мішок.

Михайло Мамалига, мешканець с. Лісного Хлібичина:

- Я пішов, та й ввидів - щось таке жовтого кольору. Я підняв. Там тряпочка була. А під нею - кольца, кульчики.

Про скарб хлопці розповіли батькам. Тільки ті не розділили їхньої радості. Навіть нагримали на дітей, подумавши, що сини стали злодіями. Від гріха подалі, коштовності здали органам влади. У сільраді припускають, що золото таки могло бути вкрадене. Тільки от хлопці до того не причетні.

Богдан Харук, сільський голова Лісного Хлібичина:

- В нашому селі було дуже багато випадків, коли були крадіжки. В тому числі, і було вкрадено золото. І зараз ці люди звертаються у правоохоронні органи, і по опису звіряють, чи може так бути, що ці вироби можуть належати комусь із наших жителів.

Всього школярі знайшли десь зо тридцять золотих предметів. Каблучки, обручки, сережки, брошка. Тепер міліціянти намагаються розшукати власника коштовностей.

Остап Білейчук, заступник керівника Коломийського МВ міліції:

- Дані золоті вироби будуть здані на депозит Коломийського МВ УМВС після проведення експертизи.

Якщо власник золота таки не з'явиться, долю знахідки вирішать за законом. Або її визнають скарбом, і тоді 25 відсотків належатиме тим, хто його виявив, або всі вироби передадуть державі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.